Home arrow Links
Websites (Engelstalig)
Links
Joe.My.God
Het ergste christelijke uitschot vind je toch wel in de Verenigde Staten. Blog Joe.My.God levert je de actuele wapenfeiten van deze gristelijke graaiers en haatzaaiers op een presenteerblaadje.
Why won't God heal amputees?
Hoe de denkbeeldige god door de mand valt bij het stellen van de vraag waarom het deze maar niet lukt om amputaties te herstellen.
CFI Low Countries
Website van de Centre for Information-afdeling in de Lage Landen (Nederland en Belgie) die in mei 2008 in Utrecht van start ging.
Pat Condell
De Britse komiek Pat Condell heeft ook een website. Daarop vind je al zijn unieke videoboodschappen.
American Atheïsts
Website van de American Atheists
The Christopher Hitchens Web
Website van Christopher Hitchens, auteur van onder meer 'God is not great' (2007) en van 'The portable atheïst' (2007), inleidingen op het werk van tientallen atheïstische auteurs en denkers.
Fundies say the darndest things!
Bloemlezing van reacties die christenmensen posten op websites, blogs en internetfora en de commentaren daar weer op. Onderhoudender dan het gemiddelde avondje televisie. Aanrader.
RichardDawkins.net
Website www.richarddawkins.net is de officiële website van de auteur van 'God als misvatting'.
Church of the Flying Spaghetti Monster
Het universum is geschapen door het Vliegend Spaghettimonster. Snelgroeiende religie, volgens de Washington Post 'helemaal 2008'.
Comité van ex-moslims (UK)
Council of ex-muslims of Britain. We have denounced religion!
Bijbel III
De bijbel liegt. De bijbel is immoreel. De bijbel is absurd. Deze website geeft daarvan vele voorbeelden. Ook de moeite waard vanwege de vele interessante links.
Bijbel II
De bijbel van vers tot vers ontleed. Je kunt zoeken op tegenstrijdigheden, absurditeiten etc. Er is zelfs een kort lijstje positieve punten! Bij de Skeptic's Annotated Bible ontkomen ook de Koran en het Book of Mormon niet aan het ontleedmes. Topper!
Bijbel
Veel gelovigen hebben geen benul van wat er letterlijk in de bijbel staat. Dat boek waarin God zichzelf constant tegenspreekt en slavernij, verkrachting, moord en doodslag aanprijst. Gelukkig is er Evil Bible.com om je op die passages te wijzen.
Religious Freaks
Gasmonso begon Religious Freaks eind 2005, vanwege zijn toenemend dedain voor religie en de haat en domheid die uit religie voortkomen. Religious Freaks volgt de actualiteit in een zeer persoonlijke stijl. Aanrader!
About agnosticism/atheism
Austin Cline grijpt de actualiteit aan om achtergrondinformatie te verschaffen over onder meer atheïsme, de denkrichting die in onze samenleving te vaak onderbelicht blijft. Aanrader.
Rational Response Squad
Fighting to free humanity from the mind disorder known as theism.
The Secular Web
Uitstekende bron voor atheïsten, humanisten, agnostici en vrijdenkers om zich aan te laven. Volgt het nieuws, beschikt over een uitgebreid literatuuroverzicht, blog en forum.
Exchristian.net
Website ter bemoediging van hen die van hun geloof vielen. Met nieuws, achtergronden, getuigenissen, podcasts en een forum.
Council for Secular Humanism
Amerikaanse humanistische denktank, biedt met onder meer radio- en televisieprogramma's en de tijdschriften Free Inquiry en Skeptical Inquirer tegenwicht aan de rijke fantasie van religieuze instituties.
Vijftig manieren om je geloof te verliezen
"There must be 50 ways to leave your lover", zingt Paul Simon. Website 'God is imaginary' corrigeert 50 misvattingen, met o.m. "Jesus is a jerk", "Try praying" (Bid eens tot een pak melk!) etc. Om je voor altijd van religie te genezen.
Godchecker
Op de website Godchecker ("Your Guide to the Gods") staat de teller in februari 2007 op 2850 bekende goddelijke entiteiten, netjes geordend per regio of tijdperk. De biografietjes en andere beschrijvingen ogen betrouwbaar en zijn soms erg geestig.
Sam Harris
Website rond Sam Harris, die in zijn pamflettistisch boek Letter to a Christian Nation de gevaarlijke invloed van religie op het openbare leven in de VS aanvalt.
Freedom from religion
Geen enkele overheid zou verbonden moeten zijn met (een) religie. In de Verenigde Staten blijven de vrijdenkers van Freedom From Religion, ondanks het toenemend religieus fanatisme, hameren op de scheiding tussen kerk en staat.
The brights
Overkoepelende website van de internationale Brights beweging (The Brights' Net). Brights zijn al georganiseerd in meer dan honderd landen.
Jihad Watch
Amerikaan Robert Spencer heeft zo ongeveer een dagtaak aan het onder de aandacht brengen van uitingen van onder meer de gewelddadige jihad, die de mensenrechten aan niet-gelovigen wil ontzeggen.
Evolutionproject
Het principe van evolutie in zeven overzichtelijke deelonderwerpen uiteengezet - van Darwin tot religie - met onder meer primatologe Jane Goodall als adviseur. Met uitgebreide sectie veelgestelde vragen.
 
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval