Home arrow Rare kostgangers arrow Zondagamateur
Zondagamateur Afdrukken
dinsdag 07 februari 2012
Ook de tocht der tochten blijft de bemoeizucht van relikneuzen niet bespaard. De mogelijkheid dat een eventuele Elfstedentocht op een zondag zal worden verreden, is niet echt lekker gevallen bij de folkloristisch aandoende Nederlandse Vereniging tot Bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging.

Schaatser

In het Reformatorisch Dagblad van vandaag lucht voorzitter D. van der Sluis van de Nederlandse Vereniging tot Bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging zijn bezwaard gemoed: "Wij zijn daar helemaal tegen en betreuren dat bijzonder. Het is volledig in strijd met den bijbel. Er vindt hoe langer hoe meer een aanslag op den zondagsrust plaats. Die dag wordt steeds meer ontheiligd." Dat de rayonhoofden afgelopen zondag bijeenkwamen, schoot bij D. van der Sluis ook al in het verkeerde keelgat. "Het was volstrekt onnodig en ontheiliging van den zondag." De vereniging zou vandaag nog een brief op poten sturen naar de Vereniging De Friesche Elf Steden.

Nederland weet nu dat het rustig kan gaan slapen. Voorzitter D. van der Sluis van de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging waakt over onze zeden en normen en staat pal.

Gesteld dat Jezus terug zou keren op aarde, en dat bijzondere moment doet zich voor op een zondag, omdat dat toevallig gewoon het beste uitkomt, dan zal voorzitter D. van der Sluis van de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging de Messias daarover in een brief ernstig onderhouden en Hem linea recta terugsturen.

Dat er in de hele bijbel nergens maar dan ook werkelijk nergens van zondagsrust of van heiliging van de zondag wordt gesproken, is zo'n kleinigheid dat we daar voorzitter D. van der Sluis van de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging maar niet mee moeten lastig vallen.

Grootinquisiteur  Reacties (3)
1. Geschreven door Luitzen, op 08-02-2012 11:38
Ik hoop dat het op een zondag wordt gehouden. Trololo
2. Geschreven door Anton, op 12-02-2012 11:58
Tot mijn niet geringe verbazing kreeg ik vandaag (zondag) direct toegang tot de site van D. van der Sluis van de Nederlandse Vereniging tot Bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging. Hij is in tegenstelling tot zijn collega`s van het Reformatorisch dagblad, die wel gesloten is op zondag, kennelijk iets minder consequent wat de zondagsrust betreft. 
Foei mijnheer D. van der Sluis, dat betekent enige tijd vagevuur.
3. Geschreven door John (webmaster), op 13-02-2012 20:56
Wat een schertsfiguur is die D. van der Sluis. En dan anderen ook nog de les lezen...

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
RS6     TFM   
Q 3  H  I   26U
33R  QE6  KDL   
4 1  F   2  MOJ
RDY     MDT   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval