Home arrow Rare kostgangers arrow Claimcultuur typeert gelovigen
Claimcultuur typeert gelovigen Afdrukken
maandag 04 april 2011
Ach, ze zijn toch zo speciaal, zo bijzonder, die gelovigen. En wie zulke verheven gedachten denkt als de gelovige mag toch zeker wel aanspraak maken op een speciale behandeling? Neem de student Abdelkarim El-Fassi, die zich bij het bestuur van de Hogeschool van Amsterdam beklaagt over de sluiting van de gebedsruimte in het schoolgebouw.

Abdelkarim El-Fassi

Verplaats u in de psyche van deze religieuze jongeman, die in zijn klaagschrift het schoolbestuur onder meer het volgende verwijt voor de voeten werpt: "U hebt als schoolbestuur allereerst de taak om goed onderwijs aan te bieden. Maar daar houdt het m.i. niet op. De school is niet alleen een plek waar onderwijs dient te worden aangeboden, maar een plek waar de geest zich op zoveel mogelijke fronten dient te ontwikkelen. Zoals u misschien al gezien heeft, zijn er dus groepen mensen die ook de behoefte hebben om de religieuze aspecten van het leven te ontwikkelen. Het bestaan van het gebedshuis sierde de HvA."

Beste Abdelkarim El-Fassi, nog even afgezien van het feit dat het aanbidden van een niet-bestaande goddelijke entiteit, van welke godsdienst dan ook, absoluut niets met geestelijke ontwikkeling van doen heeft, wijs ik je graag op het volgende.

Op een onderwijsinstituut, en eerlijk gezegd verklappen de eerste drie lettergrepen van dat woord dat eigenlijk al een beetje, dient onderwijs te worden gegeven respectievelijk gevolgd. Hoe haal je het dan in je verwende hoofd dat een onderwijsinstelling als de HvA mensen zou moeten faciliteren in hun strikt particuliere behoefte "om de religieuze aspecten van het leven te ontwikkelen"? Zoiets doe je lekker thuis of, in jouw situatie, in de moskee. Desnoods huur je samen met anderen zélf ergens een zaaltje. Maar hou eens op met dat onvolwassen claimen van zaken waar je geen enkel recht op hebt.

Grootinquisiteur  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
YR9     G    
 Q  Q  24  HHJ
 2  GCA  O    
 I  J   6  UQJ
 F     SGJ   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval