Home
List en bedrog in Lourdes Afdrukken
maandag 28 maart 2011
De spontane genezing van het door een hernia gedeeltelijk verlamde been van zijn landgenoot Serge François (56) verdient volgens de Franse bisschop Emmanuel Delmas het predicaat "opmerkelijk". Het herstel dateert overigens al uit 2002, en zou zijn ingetreden na een bedevaart naar Lourdes.

Willekeur in Lourdes

De bisschop beschouwt het blijvende herstel van Serge François als "een persoonlijk geschenk van God, een gebeurtenis van genade en een teken van Christus de Verlosser". Tot maandag zag de RK Kerk de genezing nog slechts als "buitengewoon", één van de vijf gevallen in een periode van vijf jaar waarin in totaal maar liefst 10.000.000 (tien miljoen!) pelgrims het Zuid-Franse bedevaartsoord bezochten.

Waarom geluksvogel Serge François met vier anderen door hun God als enigen van die 10.000.000 pelgrims werden uitverkoren voor een "opmerkelijke" of "buitengewone genezing", vertelt de bisschop er niet bij. De Fransman was er vast niet het ergst aan toe. Ging zijn geloof wellicht het diepst? Waren zijn gebeden soms het vurigst? We zullen het nooit weten. Christus de Verlosser mag volgens de bisschop dan een teken hebben gegeven, de betekenis daarvan is volstrekt onduidelijk: de Almachtige is, zoals bekend, een bedroevend slecht communicator.

Dat de RK Kerk juist op dit moment een spontane genezing uit 2002 publiekelijk opwaardeert tot weinig minder dan een godswonder is uiteraard geen toeval. Het moet dit fenomeen geloofwaardiger maken, één maand voor de zaligverklaring van de vorige paus Johannes Paulus II op 1 mei aanstaande. Die zou immers een Franse non hebben genezen van haar Parkinson... Na zijn dood... De publiciteitsmachine van de firma List & Bedrog maakt weer overuren.

Grootinquisiteur

 

Zie ook
Lourdes geneest niet, Lourdes doodt
Poppenkast rond Karol Wojtyla  Reacties (1)
1. Geschreven door FY, op 22-05-2011 15:09
Ik ga dit jaar voor de 13e keer naar Lourdes. Maar goed dat ik niet bijgelovig ben.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
GBC     289   
L 7  Q  H N  HHF
H2O  78L  W 8   
 O  N  D I  TE1
GIE     O8P   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval