Home
Beter dan God Afdrukken
woensdag 09 februari 2011
Rijssen-Holten is dezer dagen negatief in het nieuws omdat de gemeente op verzoek van één enkele particulier, een zekere dominee H. Lassche, 20 reclameposters voor de expositie 'Beter dan God' van langs de openbare weg heeft laten verwijderen.

God beter best

Geachte heer Hofland,

Rijssen-Holten is dezer dagen negatief in het nieuws omdat de gemeente op verzoek van één enkele particulier, een zekere dominee H. Lassche, 20 reclameposters voor de expositie Beter dan God van langs de openbare weg heeft laten verwijderen.

De heer Lassche heeft het zwarte garen bepaald niet uitgevonden, blijkt uit zijn handelwijze. In zijn onwetendheid is hij zo arrogant dat hij zelfs meent voor derden, de andere inwoners van uw prachtige gemeente, te mogen bepalen dat zij door deze eenvoudige combinatie van drie woorden, 'Beter dan God', gekwetst zouden moeten zijn. Een absurde veronderstelling, waarvoor uiteraard elke grond ontbreekt.  U zou zich dit heerschap nog kunnen herinneren van zijn bevestiging als predikant, bij welke gelegenheid u hem burgervaderlijk hebt toegesproken, nog onwetend van al het onheil dat hij over uw gemeente zou afroepen. Door het handelen van de heer H. Lassche, en de serviele reactie van het verwijderen van de reclameposters die daarop volgde, is het aanzien van uw gemeente geschaad.

Ik verzoek u dringend deze misstand te (laten) herstellen, door:
1. zo spoedig als mogelijk de 20 bewuste posters op hun oorspronkelijke locatie terug te laten plaatsen. Mochten de 20 particuliere eigendommen inmiddels in het ongerede zijn geraakt dan zal de rechtmatige eigenaar, het museum TwentseWelle, deze ongetwijfeld aan uw medewerkers willen verstrekken;
2. de kosten voor het verwijderen en weer in de oorspronkelijke staat langs de openbare weg terugplaatsen van de 20 bewuste posters in rekening te brengen bij de heer H. Lassche.

De gemeente Rijssen-Holten had tot voor kort in Bort Koelewijn een formidabel en kundig bestuurder, die in 2009 naar Kampen werd geroepen. Ik ga er van uit dat u zich – door krachtig optreden tegen individuen als de heer H. Lassche, die de reputatie van uw gemeente grote schade berokkenen – een terecht en waardig opvolger van deze vroegere burgemeester van Rijssen-Holten zult betonen.

Zonder u ooit persoonlijk te hebben ontmoet, ben ik er sowieso van overtuigd dat u, Arco Hofland, beter bent dan de God van de heer H. Lassche. Ik laat mijn vervolgstappen afhangen van de krachtdadigheid van uw optreden in deze ergerlijke kwestie. Ik hoop per kerende e-mail te vernemen van uw doortastendheid in deze.

Met de meeste hoogachting,

Grootinquisiteur

Heden per e-mail verzonden aan de heer A. Hofland, burgemeester van de gemeente Rijssen-Holten.  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
WM2     HTN   
P Y  6  C   A1F
9GW  9UI  AR8   
 X  T  J G  BR1
LPI     9T5   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval