Home arrow Rare kostgangers arrow Antoine Bodar draait door
Antoine Bodar draait door Afdrukken
dinsdag 23 november 2010
Omdat zijn baas de paus zich weer eens onduidelijk heeft uitgelaten, dit keer over het gebruik van condooms, mag de Vaticaanse onderknuppel Antoine Bodar nu avond aan avond komen opdraven op tv. Daar vertelt hij dan keer op keer het belachelijke verhaal dat zijn kerk de morele lat zeer hoog legt, maar dat dit een ideaal betreft waar je als gelovige niet aan hoeft te beantwoorden. Gottegottegod, waar heeft de mensheid die warme, menselijke, vergevingsgezinde RK Kerk toch aan verdiend.

Blöde Sprüche

Jan Mulder sloeg maandagavond in De wereld draait door de spijker op de kop door de ook daar weer aanwezige Bodar hypocrisie te verwijten: door enerzijds als kerk een groot punt te maken van hoogstaande idealen om er vervolgens zogenaamd niet mee te zitten als mensen dat niet waarmaken. Sterker nog, vindt Grootinquisiteur: willens en wetens iets van mensen verlangen in de wetenschap dat zij daar menselijkerwijs onmogelijk toe in staat zijn, is ronduit immoreel.

Maar daar komt nog bij dat dat hele verhaal waarmee Bodar goede sier probeert te maken gewoonweg flauwekul is. Zo beschouwt zijn kerk homoseksualiteit als een zonde. Een absurde opvatting, waarvoor Bodar of de paus niet één enkel rationeel argument kunnen aandragen, maar dit terzijde. Volgens het sprookje van Bodar zou zijn kerk het zondigen tegen dit ideaal weliswaar betreuren maar is zij ook vergevingsgezind.

Helaas voor hem... de feiten spreken Bodar tegen: toen in februari van dit jaar de katholieke, homoseksuele carnavalsprins Gijs Vermeulen ter communie wilde gaan, werd hem dit door zijn dorpspastoor Luc Buyens niet toegestaan.
Een tweede voorbeeld. In de reportage Oorlog op het altaar wordt parochiaan Verduin geïntroduceerd: 'Verduin zat als aan de bank genageld toen hij de kapelaan tijdens de paasviering vanaf de kansel hoorde vertellen dat je na een echtscheiding geen nieuwe relatie mocht beginnen. Eerder al had de kapelaan een zondagsviering aangegrepen om te vertellen dat homo's niet in de kerk thuishoorden. "Ik was er die zondag niet. Maar ik hoorde achteraf dat iedereen verstijfde. Een aantal parochianen stond op, verliet de kerk en is nooit meer teruggekomen", zegt Verduin.'

En zo moeten er honderden, nee duizenden voorbeelden te vinden zijn die dat ouwehoerverhaal van Antoine Bodar compleet onderuit halen. Dat hij er goede sier mee blijft maken, is omdat redacties deze zogenaamde 'deskundige' maar blijven uitnodigen. Zijn baas de paus zorgt regelmatig voor een nieuwe aanleiding waardoor Bodar met zijn hooggestemde idealen dan weer avond aan avond kan komen opdraven, zo lijkt de rolverdeling die in Rome is afgesproken. En omdat Bodar zelden een opponent als Jan Mulder treft, komt hij meestal makkelijk weg met zijn lulverhaal.

Grootinquisiteur  Reacties (1)
1. Geschreven door Henk Bakker, op 25-11-2010 08:45
Ik heb ook met stijgende verbazing gekeken naar het optreden van Bodard bij DWDD. Je vraagt je af wat zo'n draaikont nu werkelijk denkt. Is hij gewoon een moderne communicatie-adviseur die liegt in commissie of gelooft hij nog steeds zelf in die onzin. 
Overigens hadden ze hem nog harder aan moeten pakken.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
R2M     9    
 W  2  JL  MS9
USN  PG4  W    
B   U   B  YFL
UGM     I7D   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval