Home arrow Rare kostgangers arrow Veenendaal verboden voor Dungans
Veenendaal verboden voor Dungans Afdrukken
dinsdag 14 september 2010
"Na waarschuwingen aan de C1000 in Veenendaal over het gevaar van deze aktie, heeft men besloten om de aktie te vervangen voor een andere aktie. Hieruit blijkt maar weer hoe goed God is!"

Dungan Kees Huibers

Sinds deze week heeft supermarktketen C1000 een nieuwe promotieactie, gericht op de kinderen van hun klanten: Dungan. Het is een spel met de elementen en fantasiefiguren dat twee spelers met zogenaamde dunganmunten tegen elkaar kunnen spelen, waarbij bijvoorbeeld het element water van de ene speler het wint van het element vuur van de andere speler. De klant krijgt zo'n speelmunt of 'Dungan' bij elke tien euro die bij C1000 wordt uitgegeven. Het is een oud concept in een vernieuwd jasje. Kijk op de speciale Dunganwebsite voor de details.

"De dungans hebben geen link met religie of geweld. Het zijn absoluut geen duivelse tekens, het spel gaat over leven, harmonie en balans", zegt een woordvoerder van de supermarktketen. Kees Huibers, eigenaar van een C1000-vestiging in Veenendaal, ziet dat anders. In de Volkskrant vertelt hij dat zijn klanten "bezorgd waren over deze magische wereld waarbij geweld komt kijken. Dan is de link naar het bovennatuurlijke snel gelegd. En als ondernemer moet je goed luisteren naar je klanten." In hetzelfde artikel komt ook een nuchtere niet-christelijke klant aan het woord, zo iemand waar de christelijke middenstander Huibers geen enkele boodschap aan heeft: "Dit is weer typisch Veenendaal, bromt een vrouw. Dit is overdreven, om je van alles in je kop te halen bij zulk kinderspeelgoed. Er wonen hier veel christelijke mensen, zwarte kousen ook, dus wij moeten wel meedoen. Maar ik trek me er zo min mogelijk van aan."

Supermarkteigenaar Huibers is natuurlijk een oliedomme, bijgelovige, middeleeuwer van een middenstander, die zich laf verschuilt achter de al net zo achterlijke klanten met wie hij op zondag de kerkbankjes deelt. Een volwassen, serieuze ondernemer had de keuze aan zijn klanten overgelaten. Het is uiteraard geen toeval dat de christelijke Huibers denkt te moeten zwichten voor de druk van zwakzinnige medegelovigen die menen voor alle andere inwoners van Veenendaal te mogen beslissen. Zo gaat dat in achtergebleven gebiedsdelen. Zie de absurde claim in het citaat dat de inleiding van dit artikel vormt, en dat afkomstig is van de website van Rejoice Now waar zwaar zieke, dyslectische gristengekkies (het is actie met een c!) een grondige 'analyse' van Dungan hebben gemaakt: "Dungan is één groot occult gebeuren, hekserij, het oproepen van demonen en Kundalini, laat je niet verleiden tot het meespelen of verzamelen van de kaartjes. Je begeeft je op een geestelijk vlak waar je niet wilt zijn. Kijk uit!"

Grootinquisiteur


Zie ook deze reportage die de Gelderlander in het winderige Veenendaal maakte. (Volgende keer een goede windkap op je microfoon en uit de wind gaan staan, jongens en meisjes). Eén nuchter jongetje biedt dapper weerstand tegen de hysterie van de volwassenen die hem omringen, waaronder de juf van de christelijke basisschool Alex.

  Reacties (2)
1. Geschreven door hein krop, op 20-09-2010 15:08
bedankt voor de link naar Rejoice Now. 
In geen tijden meer zo gelachen
2. Geschreven door John (webmaster), op 20-09-2010 21:32
Hilarisch, ja. Niet te missen is bijvoorbeeld deze analyse van Hello Kitty: 
http://www.rejoicenow.nl/page/hello-kitty-occult

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
6KT     9    
C A  P  YX  4HN
PLB  Q1M  T    
 1  6   6  UPS
O7D     DXM   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval