Geen schadevergoeding voor Ramadan Afdrukken
dinsdag 10 augustus 2010
De gemeente Rotterdam hoeft Tariq Ramadan geen schadevergoeding te betalen voor het eenzijdig en vroegtijdig beëindigen van zijn contract, aldus de rechtbank in Rotterdam. Ramadan claimde een bedrag van 85.000 euro.

Tariq Ramadan is in het ongelijk gesteld

Naar het oordeel van de rechter stond het Rotterdam vrij om bij zwaarwegende redenen het contract te ontbinden. Door zijn rol bij het Iraanse tv-station Press TV was er zoveel ophef over zijn persoon, dat zijn werk als bruggenbouwer in Rotterdam onder druk stond, stelt de rechter. Ook wijst de rechter erop dat Ramadan in een ingezonden stuk in NRC Handelsblad kenbaar maakte geen afstand te nemen van Press TV en wilde hij pas een definitief besluit nemen na zijn vakantie. Daardoor was het voor de gemeente duidelijk dat er op korte termijn geen einde zou komen aan de maatschappelijke onrust. De islamoloog heeft nog een aparte procedure lopen tegen de Erasmus Universiteit, waar hij als gasthoogleraar werkzaam was. Dat contract werd eveneens ontbonden, tegelijk met dat van de gemeente Rotterdam.

De aanstelling van Ramadan in 2007, als inburgeringsadviseur van de gemeente Rotterdam en als gasthoogleraar Identiteit en Burgerschap bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, was vanaf het begin omstreden. Volgens zijn medestanders, waaronder de bestuurders die hem de gemeente en de universiteit binnenhaalden, predikt Tariq Ramadan de verzoening tussen islam en de westerse (Europese) cultuur. Zijn opponenten verdenken hem ervan er een dubbele agenda op na te houden en Europa te willen voorbereiden op de politieke islam. Zij verwijten Ramadan onduidelijkheid en dubbelzinnigheid in zijn stellingname, bijvoorbeeld over de positie van vrouwen en homoseksuelen in de islam, en het uitblijven van concrete resultaten.



  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
4FA         TA9      
G      T    D K   TLY
55I   65T   U 9      
T O    M    A 5   75S
GPX         WTD      

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved