Home arrow Rare kostgangers arrow SGP-vrouwen
SGP-vrouwen Afdrukken
vrijdag 16 april 2010
De SGP-aanhang heeft het verbod op het uitsluiten van vrouwen van passief kiesrecht emotioneel nog niet verwerkt. "Waar bemoeit zo'n Clara Wichmanfonds zich mee?", vraagt Yvonne Opschoor uit Krimpen aan de IJssel zich vandaag in de Volkskrant af.

Keukenprinses

Opschoor doet in haar ingezonden stuk alsof ze het allemaal niet begrijpt, terwijl het in wezen toch zo simpel is. In Nederland mag je niet discrimineren. Dat is bepaald in de Nederlandse wet en het is vastgelegd in internationale verdragen die Nederland heeft ondertekend. Waar rechten met elkaar botsen hebben we de rechter om knopen door te hakken. Wat betreft het vrouwenstandpunt van de SGP heeft nu ook het hoogste Nederlandse rechtscollege bepaald dat je mensen niet mag uitsluiten van het passief kiesrecht enkel alleen omdat zij vrouw zijn.

"Ben je het met de SGP niet eens, dan kies je gewoon een andere partij, keuze zat tegenwoordig", vindt Opschoor. Maar dat heft de verboden discriminatie uiteraard niet op. Als we de 'oplossing' van Opschoor verplaatsen naar de uitgaanswereld, zou de ene discotheek bepaald publiek kunnen weigeren omdat die wel bij andere uitgaansgelegenheden terechtkan. Daar schiet je dus niets mee op.
"Ons wordt niets gevraagd", jammert ze ook nog. Maar het gaat helemaal niet om jou, Opschoor, waar haal je die onzin vandaan: niemand kan en zal jou dwingen om voor welke partij ook op een kieslijst te gaan staan. Het gaat om het in de grondwet vastgelegde principe dat mensen niet bij voorbaat mogen worden uitgesloten, om het enkele feit dat zij vrouw zijn. Zodat er ook voor de SGP-vrouw die wél haar mannetje staat geen ongrondwettelijke belemmering bestaat.

"Laat ons, moderne en mondige SGP-vrouwen, die met twee benen in 2010 staan, onze eigen boontjes doppen. Wij staan op één lijn met onze mannen en het feit dat God in de Bijbel deze taak aan mannen heeft toevertrouwd. De taken die God voor ons heeft bestemd, zijn zo divers en uitdagend, daar hoeft geen verkiezingslijst bij", besluit de egocentrische Opschoor haar stukje.
Nou..., modern..., modern... Wat is er modern aan, om in Nederland anno 2010 de theocratie te willen vestigen? Of om popmuziek te verbieden? Of om mensen een democratisch recht te ontzeggen, enkel en alleen omdat ze zittend plassen? Op basis van haar ingezonden stuk is wel duidelijk dat we dat "eigen boontjes doppen" van Yvonne Opschoor heel letterlijk moeten nemen.

Grootinquisiteur  Reacties (4)
1. Geschreven door Katja, op 21-04-2010 10:04
Bah, wat zijn het toch een walgelijke hypocriete mensen, die SGP-ers. Ze kunnen niet eens voor zichzelf denken. Je hoeft er maar 5 minuten tussen te zitten en je hebt al gegeten en gedronken.. 
 
Zo'n zwijgverbod is eigenlijk zo gek nog niet, maar dan ook voor de mannen van de SGP.
2. Geschreven door Alwin, op 12-05-2010 18:12
Heb je die lijst ondertekeningen gezien? Probeer eens te tellen hoeveel vrouwennamen je ziet. 
Zo te zien hooguit een kwart. 
Dan is driekwart tot vier vijfde dus man. Dan zijn dus minstens 30.000 van de 40.000.
3. Geschreven door Henk Bakker, op 12-05-2010 20:18
Mogen vrouwen eigenlijk wel iets ondertekenen ;-)
4. Geschreven door Anton, op 13-05-2010 14:45
Alleen als ze het eerst aan hun man gevraagd hebben of het mag.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
P      K    
B X  M  M F  3D8
4KA  WTK  HTI   
 P  H   G  A2M
 X      X   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval