Home arrow Rare kostgangers arrow Kindermishandeling goddelijk goedgekeurd
Kindermishandeling goddelijk goedgekeurd Afdrukken
dinsdag 06 april 2010
De werknemers van de rooms-katholieke kerk die zich in kerken, kloosters, internaten en bisschopspaleizen aan kinderen vergrijpen, hebben dat van geen vreemde. Met kinderen mag je van God namelijk doen wat je wilt. Die ben je geen enkel respect verschuldigd, zo valt op te maken uit Bijbelteksten. God de Vader zet aan tot menige geweldsorgie waarvan kinderen bewust het mikpunt zijn. En God de Vader moordt zelf regelmatig gezellig een potje mee.

Niemand is veilig

Niemand is veilig voor de bloeddorst van deze krankzinnige. Zuigelingen niet, want die moeten van de rotsen worden geworpen (Psalmen 137:9). Ongehoorzame kinderen die maar niet willen deugen, moeten worden gestenigd tot de dood er op volgt (Deuteronomium). Zelfs ongeborenen zijn niet veilig, want hun moeders mogen zonder meer worden omgebracht (Ezechiel 9:5-6). Kijk voor nog meer voorbeelden op de website Wat zegt de Bijbel.

Als de profeet Elisa wordt nageroepen vanwege zijn kale hoofd, brengt God op gruwelijke wijze 42 kinderen om. Hij stuurt twee berinnen op de pestkoppen af die de kinderen aan stukken scheuren. In II Koningen 2:23-24 kan iedereen het letterlijk nalezen: "(...) En toen hij de weg opklom, kwamen er kleine knapen uit de stad, die de spot met hem dreven en hem toeriepen: kom op, kaalkop! Kom op, kaalkop! Toen wendde hij zich om, zag hen en vervloekte hen in de naam des Heren. Toen kwamen er twee berinnen uit het woud en verscheurden tweeënveertig van die kinderen."
Niemand kan volhouden dat deze walgelijke moordpartij in enige verhouding staat tot het plagerijtje. Zelfs voor bijbelse begrippen zien we hier een geweldsorgie van buitensporige proportie. Waarom verliest God zich in deze redeloze woedeaanval? Tegenover kinderen nog wel...? Het bijbelboek II Koningen geeft hiervoor geen enkele verklaring. Een rationele uitleg of rechtvaardiging is natuurlijk ook uitgesloten. Alleen een zieke geest is tot een dergelijke misdaad in staat. Wat zullen we dan nog verwachten van Zijn dociele dienaren, slaafse volgelingen en blinde aanbidders?

Grootinquisiteur  Reacties (3)
1. Geschreven door Henk Bakker, op 08-04-2010 12:43
"Wat zegt de bijbel" 
Dat ga ik uitprinten. Kan ik dan mooi ruilen met de Wachttoren als er weer Jehova's bij de deur komen.
2. Geschreven door wim3, op 17-04-2010 09:39
god hoeft, als niet bestaande figuur, niet met een hoofdletter. Te veel eer.
3. Geschreven door Christian Bones, op 20-04-2010 09:18
god met hoofdletter te veel eer? mwoah, dat weet ik zo net nog niet. 
 
als "god" een zelfstandig naamwoord is voor een of ander object, dan gebruikten alleen oude geschriften hoofdletters. die zouden "koffiemolen" ook met een hoofdletter schrijven. daar zijn de meeste talen ondertussen al een beetje vanaf. god is dus geen object op gelijke voet meer met een "koekepan" of zo. 
 
"god" als persoonsnaam, zoals Johny & Anita, zou wel een hoofdletter rechtvaardigen. johny & anita zijn echter meestal echt bestaande personen. die hebben vaak een bsn en zo. van god weten we niet eens of ie teennagels heeft. 
 
we hebben wat polder-consensus nodig: van mij mag god wel een hoofdletter hebben (als ie aangeeft dat op prijs te stellen), want anders doe je Het Vliegende Spaghetti Monster ook al geen eer aan.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
UPY     SBT   
 L  P  B   HBP
YTI  FOY  8CN   
O   F  C N  OCG
4QH     1GG   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval