Home arrow Rare kostgangers arrow Gotspe
Gotspe Afdrukken
zondag 04 april 2010
De rooms-katholieke kerk blijft verbazen door haar manier van reageren op de zich almaar uitbreidende misbruikschandalen. Lang voerden het gebruik van de doofpot, de ontkenning en het stilzwijgen de boventoon. Inmiddels worden zelfs de boodschappers die het feitelijke nieuws brengen door het Vaticaan onder vuur genomen door ze te bestempelen als 'roddelpers'. Dat het in de RK Kerk altijd nóg erger kan, bewees Raniero Cantalamessa. Die vergeleek de beschuldigingen aan het adres van de paus en de RK Kerk met antisemitisme.

Samenzwering tegen de Kerk

Tijdens de rechtstreeks uitgezonden mis op Goede Vrijdag las Cantalamessa, de huispriester van paus Benedictus XVI, voor uit 'een brief van een joodse vriend'. Hij citeerde: "Het gebruik van stereotypen, het verschuiven van persoonlijke verantwoordelijkheid en schuld naar een collectieve schuld doen mij denken aan de meest schandelijke kanten van het antisemitisme." Naarmate de zin vorderde las Cantalamessa (video) de woorden voor met een uitdrukking op zijn gezicht waaruit een terechtwijzing sprak jegens hen die de kerk dit aandoen en die je best kunt vergelijken met de moordenaars van zes miljoen Joden.

Een doorzichtige, domme afleidingsmanoeuvre van priester Cantalamessa, die zijn uitspraak inmiddels dan ook heeft herroepen, omdat beide kwesties werkelijk niets met elkaar gemeen hebben. En een gotspe, omdat het uitgerekend de RK Kerk zelf is geweest die sinds 'Het traktaat tegen de Joden' van Augustinus het antisemitisme 15 eeuwen lang willens en wetens heeft verspreid en aangewakkerd. Wat ziek, om je als organisatie vervolgens op zo'n manier een slachtofferrol aan te meten. En dat terwijl de plegers van het seksueel misbruik gewoon hun gang konden gaan omdat het voorkomen van imagoschade voor het Vaticaan veel belangrijker was dan het voorkomen van een verwoest gevoelsleven bij de werkelijke slachtoffers.

Grootinquisiteur  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
 3      P    
J5   T  QH  53L
 J  1ML  I    
 H   6   Y  WG1
TIY     QX4   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval