Home arrow Rare kostgangers arrow Kardinaal geobsedeerd door seks
Kardinaal geobsedeerd door seks Afdrukken
woensdag 10 maart 2010
Terwijl er maar geen einde komt aan de reeks onthullingen van omvangrijk seksueel misbruik in de eigen instituties in Duitsland, Nederland en Oostenrijk, weet kardinaal Agostino Vallini van het bisdom Rome niets beters te doen dan woedend uit te vallen naar het bestuur van een lokale school voor voortgezet onderwijs die op de leerlingtoiletten condoomautomaten heeft geïnstalleerd.

Keurig jasje

Vallini meent dat seksualiteit door de beslissing van de schoolleiding wordt teruggebracht tot 'louter een fysieke oefening'. In het licht van de recente ontwikkelingen vraag je je af waar deze kardinaal zijn 'deskundigheid' vandaan heeft.

Dat het besluit van de Kepleroschool om de condoomautomaten op te hangen, als onderdeel van de seksuele voorlichting van de scholieren, juist heel verstandig is. Dat het gebruik van condooms wel eens zou kunnen getuigen van gevoel voor verantwoordelijkheid. Dat zijn overwegingen die in het door buitenechtelijke seks geobsedeerde brein van Vallini nooit zullen opkomen. En dat terwijl vorige maand toch bekend werd dat 40% van de (tiener)meisjes in Italië geen enkele vorm van anticonceptie gebruikt en 20% vertrouwt op het zeer onbetrouwbare 'voor het zingen de kerk uitgaan'.

Seks hebben ze toch, ook de jongeren van Rome. Reden voor het wereldlijke bestuur van de regio om andere scholen aan te moedigen het voorbeeld van de Kepleroschool te volgen en daarvoor een subsidieregeling in het leven te roepen. Kardinaal Vallini moet zelf maar zien hoe hij daarmee klaarkomt.

Grootinquisiteur  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
C7B     ILC   
 I  G  7   1WY
277  NFB  NFY   
 1  W   U  TLO
HOC     UY5   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval