Home arrow Rare kostgangers arrow Scherff (CU): God geneest hiv
Scherff (CU): God geneest hiv Afdrukken
dinsdag 16 februari 2010
Alsof handoplegster, gebedsgenezeres en voormalig Amsterdams deelraadslid Yvette Lont zelf uit de dood is opgestaan, zo heeft de hoofdstedelijke afdeling van de ChristenUnie in de homofobe gristenmensch Hugo Scherff (24) een minstens even gedreven als spraakmakende lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gevonden. Scherff is bovendien al net zo dom en onmogelijk als de vroegere heroïnehoer. Deze week kwam hij even zijn visitekaartje afgeven.

Helemaal de bom bij de CU

Na afloop van een publiek debat met tegenstrever Frank van Dalen (VVD), afgelopen maandag in Amsterdam, verklaarde Scherff te geloven in de werking van zogenaamde hiv-healings. "Ik geloof dat God alles kan, dus ook het genezen van hiv." Amsterdamse migrantenkerken en pinkstergemeenten claimen met zogenaamde healings kerkgangers te 'genezen' van aids, hiv en homoseksualiteit. Scherff lichtte zijn uitspraak vandaag als volgt toe: "God kan inderdaad alles. Dus ook het genezen van hiv. Er zijn verhalen van mensen met kanker waartegen de dokter zei dat ze nog twee weken te leven hadden, die later waren genezen. De vraag of hiv een ongeneeslijke ziekte is, vind ik lastig. Ik denk dat bidden in genezing kan resulteren."

Ja, Scherff, genezing van kanker is mogelijk, en soms lijkt dat op onverklaarbare wijze te gebeuren, zelfs als artsen de hoop al hadden opgegeven. Voor zo'n genezing hoef je als patiënt uiteraard niet gelovig te zijn, laat staan te bidden of zelfs maar een retourtje Lourdes te boeken; het is niet meer dan een ordinaire loterij met maar heel weinig prijzen. Met bidden of jouw onzichtbare maatje heeft het niets van doen. Als het wel zo was, zou ook het spontaan aangroeien van afgestorven ledematen moeten voorkomen. Maar daar heb je geen enkel gedocumenteerd voorbeeld van, omdat zoiets bij mensen domweg niet gebeurt, zoals je ook die goddelijke rol bij de genezing van ziekten in niet één geval kunt bewijzen. Jouw claim dat je door gebed hiv kunt genezen, is bovendien immoreel: het gaat om een dodelijke aandoening die door besmetting op anderen kan worden overgebracht, en tijdens die zogenaamde healings in migrantenkerken wordt patiënten gezegd dat ze wel kunnen stoppen met het gebruik van medicijnen, getuige dit fragment uit Pauw&Witteman. God lost het probleem van die nare ziekte immers wel voor ze op.

Scherff lijkt op het eerste gezicht de Hadjememaar van 2010. Maar die zotte zwerver vervulde als kandidaat-raadslid in de jaren twintig van de vorige eeuw tenminste nog de functie van de nar die het politieke establishment te kakken zette. Hugo Scherff, daarentegen, maakt vooral zichzelf belachelijk.

Grootinquisiteur


Zie ook
Alle artikelen over Yvette Lont




  Reacties (2)
1. Geschreven door Anton, op 19-02-2010 08:25
De mensheid zou er meer gebaat bij zijn als god stompzinnigheid zou kunnen genezen.  
Maar helaas......
2. Geschreven door rinus, op 21-02-2010 17:10
waar de mond van scherf van volzit loopt demondvan overvolgens mij is hij gewoon een homo dienietuitde kast komt , dat zijn de ergste hypocrieten

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
J3Y     LO5   
 X  K   X  7FM
O83  ON5   T   
Y   Y   T  OH4
E8N      4   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval