Home arrow Rare kostgangers arrow Alaaf, alaaf, alaaf
Alaaf, alaaf, alaaf Afdrukken
maandag 01 februari 2010
Wat zoekt een wereldvreemde droogkloot als Richard Tiemstra in hemelsnaam in de lokale politiek? De ronduit sneue voorzitter van de SGP-fractie in de gemeente Waalwijk misgunt de plaatselijke jeugd van 11 tot 15 jaar het carnavalsfeestje waarvoor de gemeente hen had uitgenodigd.

Foto: PhotoXpress

De SGP is verbaasd over de uitnodiging omdat carnaval vaak gepaard gaat met overmatige alcoholconsumptie, "om verder geen andere uitwassen te benoemen die wij allemaal wel kunnen bedenken". Door kinderen nu al te stimuleren mee te doen, stromen zij ten gevolge van de gemeentelijke actie straks mogelijk door naar het volwassenencarnaval, redeneert Tiemstra. Hoe het bezoek aan een kinderpartijtje met glazen frisdrank tijdens de jeugdjaren kan ontaarden in overmatig alcoholgebruik op latere leeftijd, is een gedachtenexercitie zoals die vermoedelijk alleen in het gemankeerde brein van de mannenbroeders der SGP tot stand kan komen.

Nee, dan heeft Tiemstra het pas écht goed voor met de jeugd. Als de gemeente dan toch jeugdsamenkomsten wil stimuleren, dan kan Waalwijk wat Tiemstra betreft beter de jaarlijkse vakantiebijbelweken in onder meer Sprang-Capelle ondersteunen en breed onder de aandacht brengen. "Daar krijgt de jeugd de bijbelse boodschap mee, waar ze voor de rest van hun leven werkelijk iets aan hebben." Mogelijk hoopt de SGP-voorman dat deze arme jongens en meisjes zich door zo'n volstrekt foute vakantieweek ontwikkelen tot net zo'n gefrustreerde cultuurbarbaar als hij zelf is.

Iets meekrijgen uit de Bijbel waar je voor je verdere leven wérkelijk iets aan hebt... Nee, geen flauw idee wat dat zou kunnen zijn.

Grootinquisiteur


Zie ook
SGP ontstemd over kut-expositie
  Reacties (7)
1. Geschreven door kees, op 10-02-2010 21:19
misschien zou u onderzoek moeten doen naar hetgeen dhr Tiemstra bedoelt want volgens mij heeft de schrijver van het artikel daar geen weet van. Volgens mij zou het ook zeer zinvol zijn als de carnavalvierders zouden weten wat het feest inhoud. Als iedereen zou weten dat het een religieus feest is zouden de feestvierders dan ook meedoen? en tja als je aan carnaval begint mee te doen dan moet je ook zo flink zijn om op de woensdag na carnaval naar de kerk te gaan om een kruisje en daarna ook gaan vasten. Dus meneer Tiemstra heeft gelijk carnaval behoort niet in het protestante sprang maar behoort bij de gemeentes die roomskatholiek zijn. Of wil de gemeente waalwijk Sprang-Capelle bekeren tot de Rooms Katholieke Kerk?
2. Geschreven door John (webmaster), op 10-02-2010 21:36
De bedoelingen van de heer Tiemstra zijn maar al te duidelijk en kan iedereen via de aangeboden link op de website van zijn fractie nalezen. 
Verder mag het carnaval dan een katholieke oorsprong hebben, voor een aanzienlijk deel van de carnavalvierders speelt dit geen enkele rol, zoals ook bij Kerstmis religie geen rol speelt. Anders zouden beide tradities niet zo hoog kunnen scoren in de Top 100 van belangrijke tradities: respectievelijk 6 en 2! 
Zie het artikel \'Foute traditie\' op deze website 
http://www.grootinquisiteur.nl/index.php/20081109523/Nieuws/Actueel/Foute-traditie.html
3. Geschreven door Yim, op 26-03-2010 01:23
"Een wereldvreemde droogkloot", "ronduit sneue voorzitter", "gefrustreerde cultuurbarbaar". Iemand met de prijzenswaardige intentie religieuze uitwassen, en dat zijn er helaas vele, aan te pakken doet er mijns inziens beter aan de betreffende standpunten aan te pakken dan op een dergelijke manier rücksichtslos op de man te spelen. Zo blijkt dat bepaalde kerkelijke personen niet het alleenrecht hebben op gebrek aan tact, empathie en verdraagzaamheid. Ik ken de heer Tiemstra al vele jaren en ik kan u verzekeren dat hij géén gefrustreerde cultuurbarbaar is, noch een sneue voorzitter, noch een wereldvreemde droogkloot. Hij is uitgesproken in zijn principes, okee, maar mede daardoor ook wars van politieke spelletjes, in tegenstelling tot een aantal van zijn politieke collega\'s. Eerlijk, een harde werker en ook nog eens een gezellige vent waarmee het goed een borreltje drinken is. En nee, ik ben niet protestant en mijn kinderen en ik vieren ieder jaar carnaval.
4. Geschreven door John (webmaster), op 26-03-2010 11:54
@Yim 
En Adolf Hitler was heel goed voor zijn hond... :-)
5. Geschreven door Yim, op 26-03-2010 14:54
...afgezien dan van het feit dat hij Wolf neerschoot toen deze zich door een ander liet aaien en Blondi door een cyanidecapsule aan zijn eind kwam. Maar we zullen ervan uitgaan dat het sarcastisch bedoeld was. Misschien kun je je beter richten op de échte fouterikken, de pedo's binnen en buiten de R.K. kerk en al diegenen die hen jarenlang de hand boven het hoofd gehouden hebben.
6. Geschreven door John (webmaster), op 26-03-2010 16:22
Beste Yim, 
Het is heel goed mogelijk dat het met Richard Tiemstra aangenaam borrelen is. Maar voor Grootinquisiteur doen sociale vaardigheden er niet zo toe. Waar het om gaat is dat de heer Tiemstra als gekozen raadslid op uiterst discutabele gronden probeert te voorkomen dat anderen in zijn gemeente een expositie kunnen bezoeken en dat hij kinderen geen onschuldig feestje gunt maar ze wel naar een van overheidswege gefinancierd bijbelkamp wil sturen. Helpt het, als ik aangeef dat Grootinquisiteur álle SGP-bestuurders verachtelijk vindt, omdat zij de meerderheid van de bevolking discrimineert op basis van bijbelteksten en het enkele feit dat het vrouwen zijn? Alleen al vanwege dat standpunt verdient iemand als raadslid Richard Tiemstra van niemand respect. 
Ten slotte: er is niet één soort kwaad of uitwas. Had iets beter rondgekeken, dan had je alleen al op de homepage de zes recente berichten gezien over het door jou genoemde misbruik, om over de vele berichten van de afgelopen jaren in het nieuwsarchief nog maar te zwijgen.
7. Geschreven door Yim, op 27-03-2010 02:33
Point taken, I rest my case. Dank voor toelichting. Toch nog even het volgende: Tiemstra vertegenwoordigt als gekozen raadslid een deel van de bevolking en draagt in die hoedanigheid bepaalde standpunten uit. Dat recht heeft hij, net als b.v. de inmiddels redelijk salonfähige meneer Wilders, die verder gaat dan waarvoor Janmaat indertijd veroordeeld is. En daar zitten standpunten bij die de uwe en de mijne niet zijn. Zolang deze standpunten indruisen tegen de heersende mores van de samenleving zal het bij getuigen blijven. En dat mag in een democratie, mits niet in strijd met de grondwet. Voor wat betreft de SGP-visie op de positie van de vrouw? Dan zit je qua Artikel 1 toch minstens in een grijs gebied volgens mij. Maar persoonlijk maak ik mij politiek gezien veel meer zorgen om populistische haatzaaierij. Overigens heb ik alle waardering voor uw strijd tegen religieuze criminaliteit, ongeacht van welke club afkomstig.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
 P     GTU   
GL   4   Y  BJB
 Y  5J7  SBB   
 Q   G   D  3BL
5UG     4Q8   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval