Home arrow Rare kostgangers arrow Homoseksualiteit is als anorexia
Homoseksualiteit is als anorexia Afdrukken
zondag 24 januari 2010
De toekomstig aartsbisschop van België, André Léonard, heeft in een tv-programma homoseksualiteit vergeleken met anorexia. Gevraagd naar zijn visie zei Léonard een vergelijking te willen maken: "Neem nu anorexia. Anorexia is niet te rijmen met eetlust, maar ik zal niet zeggen dat wie aan anorexia lijdt abnormaal is."

Controverse rond André Léonard

Léonard deed zijn uitspraak in het discussieprogramma Controverse op de Franstalige Belgische zender RTL-TV1. De eveneens aanwezige Philippe Grolet, voorzitter van de organisatie van vrijzinnigen Centre d'Action Laique (CAL), noemde de insinuatie van de bisschop dat homoseksualiteit een ziekte is schandalig.

André Léonard heeft, net als zijn drie broers, al op jonge leeftijd voor het celibataire priesterschap gekozen. Waar 88,3% van de Vlamingen vindt dat homoseksuelen hun leven moeten lijden zoals zij dat zelf willen (SCV-survey 2006) blijkt uit nieuw onderzoek van het dagblad Le Soir dat 69% van de Belgen tegen het celibaat is. Onder katholieken is het percentage tegenstanders zelfs nog groter: 73%, een stijging van 7% ten opzichte van 2005. De cijfers zijn illustratief voor de enorme kloof die er gaapt tussen wat de kerkleiding aan geloofsopvattingen uitdraagt en wat de Belgen zelf er van vinden.  Reacties (3)
1. Geschreven door Anton, op 26-01-2010 18:08
Celibatair.... dat klinkt als een hele enge ziekte. Toch niet besmettelijk hoop ik?
2. Geschreven door Henk Bakker, op 28-01-2010 08:51
Ik heb niets tegen celibataire mensen zolang ze er maar niet mee te koop lopen en ze mogen het ook niet praktiseren. En die parades van mannen in jurken vind ik aanstootgevend.
3. Geschreven door metalgrandpa, op 28-01-2010 18:57
Als die soepjurkende stakkers nou werkelijk menen dat homosexualiteit tegennatuurlijk is, mag ik me dan afvragen waarom celibatair leven dan NIET tegennatuurlijk zou zijn?

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
E51     4    
O F  J  4M  K6N
Y92  1M7  P    
 4  4   I  LFB
GQF     TTA   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval