Home
Bijbels voor Haïti Afdrukken
maandag 18 januari 2010
Lang voor de verwoestende aardbeving van 12 januari, die mogelijk aan 200.000 mensen het leven heeft gekost, behoorde het door overstromingen, tropische stormen, orkanen en corruptie geteisterde Haïti al tot de armste landen van de wereld. De Amerikaanse organisatie 'Faith comes by hearing' bestaat het om de zwaar getroffen bevolking van dit land in hun uur van nood bij te staan door ze honderden bijbels toe te sturen.

Giro 555

Het gaat om 600 exemplaren van de Proclaimer, een luisterbijbel die werkt op zonne-energie. Het apparaat laat de blijde boodschap voor de gelegenheid in het Creools horen. De christelijke afzenders in de Verenigde Staten maken dit grootse gebaar, omdat zij de bevolking willen bemoedigen met de boodschap van geloof, hoop en liefde van Gods woord: "Using Gods words in times of tragedy." Of u maar even wilt doneren, want de organisatie wil graag nog een paar duizend Proclaimers verspreiden! De inwoners van Haïti zijn overigens allang gekerstend: 80 procent is katholiek, 16 procent is protestant.

Lijkenpikker
Ook ziek is de reactie van de, eveneens Amerikaanse, tv-evangelist Pat Robertson. De lijkenpikker was er vorige week als de kippen bij om de aardbeving te duiden als een straffe Gods, zogenaamd omdat de bevolking van Haïti een pact met de duivel zou hebben gesloten om zich los te maken van Franse overheersing. Die bewering mist uiteraard elke grond, maar de geschifte Robertson mag als fundamentalistisch christen natuurrampen graag koppelen aan de straffende hand van zijn God. Pat heeft een direct lijntje met God, moet u weten.

Alleen volslagen idioten hechten enig belang aan de woorden van deze oplichter, ook in het geval van Haïti. Temeer daar het land zich al in 1802 onafhankelijk verklaarde, dus meer dan twee eeuwen geleden, en de slavenopstand die daar aan voorafging al in 1791 plaatsvond. Robertson is niet van deze tijd en dat geldt kennelijk ook voor zijn wel erg traag reagerende God
.

Grootinquisiteur


Zie ook
Wereld vergaat dit keer in 2007
  Reacties (2)
1. Geschreven door metalgrandpa, op 23-01-2010 09:02
Ik heb overigens begrepen dat er ook een enorm tekort is aan brandstof om op te koken. 
Waarom geen papieren bijbels gestuurd?
2. Geschreven door kees, op 10-02-2010 21:35
stuur alle roddelbladen en smerige mensverlagende en mensonterende bladen ook heen zijn we van die zooi ook af en gaan de nederlanders zich misschien een keer nuttig maken om allerlei maatschappelijke problemen (zoals bv tekort aan vrijwilligers in de zorg)op te lossen

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
XKY     1BC   
C   L  F 7  56M
428  C89  DFC   
5 4  L  R S  F7M
Y6S     JQR   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval