Home arrow Rare kostgangers arrow Een Ratzingerkloon voor België
Een Ratzingerkloon voor België Afdrukken
zondag 17 januari 2010
Met bisschop André-Mutien Leonard van Namen krijgt België een Waalse kopie van Joseph Ratzinger als opvolger van aartsbisschop Godfried Danneels. Een conservatief kerkelijk leider die tot aartsbisschop wordt geroepen om in de eerste plaats het Vaticaan te dienen, niet de Belgen.

Stuk verdriet voor België

Leonard heeft zich in het recente verleden onder meer uitgesproken tegen onderzoek op embryonale stamcellen, euthanasie en homoseksualiteit. Met het verkondigen van zijn traditionele standpunten behoort Leonard tot de braafste jongetjes van de klas wat het Vaticaan betreft, maar er gaapt een enorme kloof met de overheersende opvattingen in het overwegend katholieke België. De invloed van de kerk op de samenleving is overigens gering.

In april 2007 veroorzaakte Leonard grote beroering toen hij in een interview beweerde dat homoseksuelen in hun psychologische ontwikkeling een blokkering hebben meegemaakt: "Ik denk er hetzelfde over als Freud: het is een onvolmaakt stadium in de ontwikkeling van de menselijke seksualiteit, die onze innerlijke logica ook tegenspreekt. Homoseksuelen zijn in hun normale psychologische ontwikkeling geblokkeerd geraakt. Dat maakt hen abnormaal. Ik weet wel dat als ik dit over enkele jaren zou herhalen, ik een gevangenisstraf zou riskeren, maar dan heb ik een beetje vakantie (lacht)." Leonard hield later vol het woord ‘abnormaal' nooit te hebben gebruikt en voorkwam zodoende dat hij zich voor de rechter moest verantwoorden.

De toekomstige aartsbisschop heeft in ieder geval een bewonderaar in de persoon van Philippe Van der Sande, voorzitter van de Beweging voor Christelijke Solidariteit en woordvoerder van de Antwerpse Vlaams Belang-fractie. Op de website van dagblad De Standaard zegt Van der Sande dat er binnen de christelijke vleugel van Vlaams Belang veel voorstanders van Léonards wereldvisie zijn te vinden. "Homoseksualiteit is tegennatuurlijk en dat moet je kunnen blijven zeggen. De ethische standpunten van Vlaams Belang lopen parallel met wat Léonard zegt, zowel over het homohuwelijk als over abortus. Ik verwacht dat veel van onze mensen tevreden zullen zijn. Al blijft het natuurlijk een Waal."  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
XDH     5HX   
M H  T  E   FQT
O9C  M4S  79B   
 B  P   Q  HAT
TPC     2B2   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval