Home
Kerstkoopzondag verhinderd Afdrukken
zondag 20 december 2009
De inwoners van Lisse werd afgelopen weekeinde een koopzondag door de neus geboord. De gemeente had toegestemd in de 'kerstkoopzondag'. Zeven plaatselijke middenstanders zagen dat echter helemaal niet zitten, waarvan zes om redenen van religieuze aard, en stapten naar de rechter.

Kon zondag thuisgelaten worden

De gemeente stelde zich op het standpunt dat bovenop het jaarlijkse maximum van koopzondagen uitzonderingen gemaakt kunnen worden voor een bijzondere gelegenheid, zoals de naderende kerstdagen.

"Volgens de winkeltijdenwet mogen de winkels de deuren openen bij bijzondere gelegenheden. Volgens mijn cliënten is daar echter geen sprake van. Het is een normale zondag", aldus de advocaat van de zeven middenstanders. Die vonden dat alle tachtig lokale winkels de deuren op zondag 20 december gesloten moesten houden, om valse concurrentie te voorkomen. Een visie die door de rechter werd gedeeld.  Reacties (3)
1. Geschreven door Anton, op 22-12-2009 18:38
De uitspraak (PDF alert) 
 
http://www.lisse.nl/DOCUMENTEN/ 
Nieuws/2009-12-18%20geen%20 
koopzondag%20lisse%20-%20uitspraak%20voorzieningenrechter.pdf
2. Geschreven door metalgrandpa, op 24-12-2009 10:10
Hoger beroep mogelijk? Als je om religieuze redenen je winkel niet op zondag wilt openen, is de concurrentie van diegenen die dat wél willen dan vals? 
 
Blijkbaar wordt hier religie door de rechter boven de wet geplaatst. Bestaat er geen mogelijkheid om rechters te wraken wanneer hun persoonlijke religieuze overtuiging interfereert met de religieuze achtergrond van een aanhangig gemaakte zaak?
3. Geschreven door John (webmaster), op 24-12-2009 12:17
Tegen deze uitspraak van de Haagse rechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) was in ieder geval geen hoger beroep mogelijk. 
Het vreemde, vind ik, is dat de rechter de redenering van de advocaat heeft gevolgd. Zondag 20 december is namelijk wél bijzonder,omdat het de enige zondag pal voor de kerstweek/kerstdagen is. 
En zo had de gemeente Lisse het uiteraard ook bedoeld.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
SDG     IHE   
R 5  Y  2   BJN
GES  AY5  F8B   
 N  Y   H  MAT
HBG     CN5   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval