Home arrow Rare kostgangers arrow Wat doet Donner?
Wat doet Donner? Afdrukken
woensdag 02 december 2009
Stel je het volgende voor: het is hartje winter en minister Piet Hein Donner van SZ&W, in alle vroegte onderweg naar zijn ministerie, glijdt met fiets en al van de weg af en dondert zo in het zwarte, ijs-en-ijskoude water van de gracht. Ogenblikkelijk maakt de kou zich op verlammende wijze meester van zijn lichaam en Donner dreigt kopje onder te gaan. Ondanks het onchristelijk vroege uur heeft een eenzame passant alles zien gebeuren. De beste man blijkt om onduidelijke redenen een flink eind touw bij zich te hebben, waarvan hij de onfortuinlijke bewindsman één uiteinde toewerpt. Vraag: wat doet Donner?

Piet Hein Donner: een ijskouwe (foto SZ&W)

Het juiste antwoord is: de minister zal, terwijl hij met zijn laatste krachten naar adem hapt, informeren naar de geloofsopvattingen van de hulpverlener. Als die aangeeft dat Donner moet ophouden met onzin uit te kramen en @%$%#! gewoon het touw moet grijpen, blijft de steile politicus aandringen en herhaalt zijn vraag. Hangt de hulpverlener enig geloof aan? Als het antwoord van de Haagse Samaritaan ontkennend is, omdat hij als zoveel Nederlanders nu eenmaal niet in een god gelooft, zal de gristenmens Piet Hein Donner diens uitgestrekte hand afslaan en de verdrinkingsdood verkiezen boven gered te worden door zo'n @%$%#! heiden.

Dat is namelijk de enig mogelijk conclusie, gelet op dit artikel in het Nederlands Dagblad van vandaag, over christelijke hulporganisaties, waarin minister Donner als volgt wordt geciteerd: "Hulp is alleen waardevol als die vanuit een bepaald mensbeeld of levensopvatting wordt gegeven. Dat je 'neutraal' hulp kunt bieden, is een volstrekte misvatting."

Grootinquisiteur  Reacties (2)
1. Geschreven door Ab Konijn \n Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken ' target='_blank'>website, op 07-12-2009 07:07
Alleen als de redder de sharia aanhangt zal Donner het touw pakken omdat hij niet alleen denkt maar, gezien zijn uitlatingen in het verleden, ook deze verschrikkelijke wetten stiekum aanhangt.
2. Geschreven door rinus, op 10-02-2010 20:20
het zou mee een plezier doen als hij zichzelf laat verzuipen

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
5J3     4NX   
 P  U  T T  7JS
PJL  51Y  F T   
F   D  1 O  Q1L
GBU     L37   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval