Home arrow Rare kostgangers arrow Dawkins denkt als een nazi
Dawkins denkt als een nazi Afdrukken
maandag 02 november 2009
Joachim Meisner (75), de aartsbisschop van Keulen, heeft zich voor de zoveelste maal lelijk in de nesten gewerkt. Zondag wierp hij in zijn preek bioloog Richard Dawkins, "de voorganger van de goddelozen", voor de voeten dat deze de mens uitsluitend op waarde weet te schatten als drager en doorgever van zijn genen. "Zoals ooit de nazi's de mens primair beschouwden als drager van het erfgoed van diens ras", liet Meisner er nog fijntjes aan voorafgaan.

Hoor het donderen in Keulen

"Ideologieën als het nationaal-socialisme en het communisme hebben laten zien waar dat heen voert; naar de rand van de afgrond, met als uiterste consequentie het afschaffen van de mens. Daartoe dienden de concentratiekampen en de Gulags," vervolgde de aartsbisschop even later zijn preek. De parallel die Meisner trekt tussen de biologie van Dawkins en de ideologie van de nazi's is veel Duitse wetenschappers in het verkeerde keelgat geschoten. De humanistische Giordano Bruno Stiftung wijst de vergelijking van Meisner van de hand. "Er bestaan juist eerder parallellen tussen Meisners geloof en het nazisme."
De organisatie verwijt Meisner en diens kerk nog altijd niet in het reine te zijn gekomen met de dubieuze rol van de RK Kerk tijdens de jaren van het Derde Rijk. Meisner mag graag vergelijkingen maken met die periode. In 2007 beschreef hij cultuuruitingen waarin (eerbied voor) God ontbreekt als 'gedegenereerd'. Een term, 'entartet' in het Duits, die de nazi's gebruikten voor kunst die niet in overeenstemming was met de ideologie van het Hitlerbewind.

Zie ook
Cultuur zonder God is 'entartet' zegt Meisner
  Reacties (2)
1. Geschreven door metalgrandpa, op 03-11-2009 19:30
Oh jaaa, meneer Meisner, verklaar eens hoe het zit met de vrijwel voltallige RK clerus tijdens het derde rijk? Uw paus van destijds, Pius XII, de rattenroute, gefaciliteerd door deze Pias II, langs welke vele oorlogsmisdadigers uit WO II hun gerechte vervolging hebben weten te ontvluchten? Wie denkt er nu als een nazi, meneer Meisner, wie!!??
2. Geschreven door Reborn Atheist, op 04-11-2009 20:09
Waarom vergeet die bisschop Galileo. Die kwam immers net als Darwin ook met een theorie die tegen de ideologie van de bisschop in gaat ?

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
XY3     CJ3   
2   P   R  FEJ
HBA  PK5   1   
X F  7   A  YU1
942      W   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval