Home arrow Rare kostgangers arrow Bijbels verbrand tijdens Halloween
Bijbels verbrand tijdens Halloween Afdrukken
maandag 19 oktober 2009
Met Halloween (dat is op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen) zullen de bijbels in het vuur worden geworpen. Dat wil zeggen, alle bijbels waar Marc Grizzard en zijn volgelingen de hand op weten te leggen en die in hun ogen geen genade kunnen vinden. De zonderlinge pastor van de bescheiden Amazing Grace Baptist Church in Canton (Noord-Carolina, VS) erkent namelijk alleen de King James-vertaling van de Bijbel als het woord van God voor Engelstaligen. De vele andere vertalingen zijn "perversies en het werk van Satan" en zullen daarom aan de vlammen ten prooi vallen.

Rituele boekverbranding

De fik gaat niet alleen in bijbels die in de ogen van Grizzard de Heere onwelgevallig zijn, ook boeken van veel christelijke auteurs als Moeder Teresa en de paus moeten eraan geloven. Het blijft bovendien niet bij het ritueel verbranden van boeken. Ook muziek-cd's, elk genre maar toch vooral die met van die goddeloze country, zullen in het vuur verdwijnen.
Pastor Grizzard mag graag de aandacht op zich vestigen. Zo trok zijn website onlangs nationaal de aandacht met zijn profetie dat de Amerikaanse sportheld Tom Brady het hiernamaals niet zal binnengaan, omdat deze quarterback de vader is van een buitenechtelijk kind.

Filmpje...Zie ook
Geen Halloween op Urk dit jaar
  Reacties (3)
1. Geschreven door Henk Bakker, op 20-10-2009 13:02
Er wordt ook eten bij geserveerd 
"fried and Bar-b-Cued Chicken" 
Zouden ze daar die bijbels voor gebruiken?
2. Geschreven door metalgrandpa, op 21-10-2009 10:19
Ik ben helemaal niet voor bijbelverbrandingen. Ik vind dat we inhoudelijk kennis moeten kunnen blijven nemen van de achtergronden en beweegredenen van onze tegenstanders.
3. Geschreven door Tigger, op 24-10-2009 21:16
@2, 
Zou ik me toch niet zo druk over maken. 
http://www.biblestudy.org/beginner/why-are-there-so-many-bibles-in-the-world.html

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
4GM     XPJ   
T S  Q   3  3NJ
GSK  SWA   Q   
 2  L   Y  C99
M38      D   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval