Home arrow Rare kostgangers arrow Niet lullen maar poetsen
Niet lullen maar poetsen Afdrukken
dinsdag 01 september 2009
Wat kunnen ze naïef zijn, die christenen. Neem pastor Judith van der Werf die op de website van de IKON pleit voor gebedsruimtes op het werk. "Het gebruik van zo’n ruimte zou niet alleen de bidders ten goede komen. Het gebed zou ook bijdragen aan de onderlinge werksfeer en de inzet van de werknemers en hun productiviteit vergroten."

Niet-werkende handen

Als mevrouw Van der Werf zo graag aan teambuilding wil doen, waarom dan niet als groep medewerkers een goed doel gesteund of een maatschappelijk probleem aangepakt? De medemens in nood wordt daarmee concreet geholpen, en de gezamenlijke onbaatzuchtige inzet voor het goede doel is bevorderlijk voor de teamgeest. Daar hoeft geen enkel gebed aan te pas te komen.

Bidden heeft namelijk nog nooit ook maar één kommetje rijst opgeleverd, laat staan bijgedragen aan om het even welk ander concreet doel, mevrouw Van der Werf. Die monoloog tegen uw onzichtbare en denkbeeldige vriendje kunt u dan fijn in uw eigen tijd afsteken in plaats van op het werk. Zo lang als u zelf wilt en gewoon privé, zoals het hoort.

Grootinquisiteur  Reacties (2)
1. Geschreven door metalgrandpa, op 02-09-2009 09:47
Judith van der Werf, naam komt me bekend voor. Heb ik mee in de klas gezeten op de lagere school en later op het gristelijk gymnasium te Utrecht. (waar ik overigens door de calvinisten weggepest ben) Nou, beste Judith, ik ben blij en gelukkig van jouw Heer verlost te zijn. Ik functioneer naar mijn eigen inzicht ronduit goed, zowel persoonlijk, mijn werkhouding, als in relatie tot collega's en anderen. Ik zie werkelijk niet in waarvoor ik jouw gebedsruimtes nodig zou hebben. Overigens: wist jij dat in de gehele benoemde bijbelse en algemene geschiedenis tot nu toe ruim 2,3 miljoen moorden zijn gepleegd uit naam van jouw God, en er over diezelfde periode niet meer dan 10 kunnen worden toegeschreven aan, of uit naam van de Satan? 
Beset Judith, realiseer je dat de judeo-christelijke bijbel met bloed geschreven is: het bloed van de onverdraagzaamheid en onverenigbaarheid. Wil jij nu met deze God en bijbel in de hand mensen bij elkaar brengen? 
http://dwindlinginunbelief.blogspot.com/2006/08/how-many-has-god-killed.html
2. Geschreven door metalgrandpa, op 02-09-2009 09:47
erratum: 'beset' moet zijn 'beste'

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
QQA     9UD   
P H  O  L 6  BUC
NL6  57R  J7Q   
J B  7   D  5IS
5RA     1E9   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval