Home arrow Rare kostgangers arrow Zondagsrust Urk wreed verstoord
Zondagsrust Urk wreed verstoord Afdrukken
dinsdag 16 juni 2009
Wat is dat toch met wethouders in zwaar-christelijke gemeenten, dat zij zich zo snel gewonnen geven voor de volstrekt onzinnige argumenten van zelf niet al te frisse raadsleden? Afgelopen week was het weer eens raak. Dit keer op Urk, waar onlangs van overheidswege een speelveld werd hersteld. De werkzaamheden werden uitgevoerd op zondag en dat was tegen het zere been van onder meer SGP-raadslid Geert Post.

Niet op zondag... of was het zaterdag


Wethouder Johannes Koffeman (CU) houdt tijdens de commissievergadering een steekhoudend verhaal over het waarom van de zondagse herstelwerkzaamheden, nadat was geconstateerd dat vandalen op zaterdagavond of 's nachts de toplaag van het speelveld hadden beschadigd.
Website opurk.nl doet keurig verslag: "Koffeman legde uit dat de projectleider de werklieden gevraagd had aan de slag te gaan op zondag. Reden daarvoor was dat de toplaag van de vloer tijd nodig heeft om uit te harden, voordat de belijning aangebracht kan worden. Dat werk zou maandag geschieden, aangezien het verantwoordelijke bedrijf op dinsdag een klus elders in het land had. Door niet op zondag te werken, zouden de lijnen niet op maandag gezet kunnen worden en kon de oplevering van de velden, op vrijdag, ook niet doorgaan."

Kortom: we zien hier een overheid die anticipeert op de omstandigheden en die zich inzet voor de belangen van de burger. Zoals het hoort. Christen-Ayatollah Geert Post van de SGP heeft daar uiteraard geen boodschap aan. Deze theocraat zit immers niet in de gemeenteraad om de zaak van burgers te bepleiten. Volgens opurk.nl noemde Post de hele gang van zaken "diep triest". Collega-raadslid Jan Koffeman (Hart voor Urk) stelt zelfs voor "om in de voorwaarden voor nieuwe klussen expliciet op te nemen dat er niet gewerkt mag worden op zondag." Kijk, dat is pas écht triest, vooral als je in aanmerking neemt dat hun God ze ondubbelzinnig opdraagt dat de sábbat geheiligd dient te worden. De zaterdag dus. Stelletje ketters!

Grootinquisiteur

Zie ook
Misplaatste excuses in Puttense woordzaak  Reacties (2)
1. Geschreven door Ger, op 17-06-2009 09:26
Die vandalen zaten natuurlijk de volgende dag gewoon netjes in de kerk, zij hadden hun werk netjes op zaterdagavond gedaan en niet op zondag. De mensen van het herstelbedrijf gaan uiteraard linea recta naar de hel na hun dood. Waarom niet meteen, o genadige god? Omdat ik het zo bedacht heb en ik ben de baas, aardwurm. Ja god, natuurlijk god. Dictatoriale zak!
2. Geschreven door Anton, op 17-06-2009 19:20
Laten we hopen voor deze man dat hij niet op zondag ernstig ziek wordt, want stel je voor, dan moet je de dokter en de ambulance bellen. 
En als die dan ook zondagrust houden.....

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
OC6     XN8   
3 H  X  O   LFJ
9 L  QTG  HNM   
L 5  8   X  E9R
75B     TPP   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval