Home
Handweigerende docente terecht ontslagen Afdrukken
maandag 11 mei 2009
Het ontslag van docente economie Samira Dahri door het Vader Rijn College in Utrecht, omdat zij uit religieuze motieven weigerde mannen een hand te geven, was terecht. De Centrale Raad van Beroep maakte dat oordeel vandaag bekend.

Ontslag docente was terecht

In 2006 nam Dahri plotseling het besluit mannen niet langer de hand te schudden, "omdat dat aanvoelde als een ongewenste intimiteit". De docente was in die overtuiging gesterkt door haar verloofde Suhayb Salaam, zoon van de Tilburgse imam die in november 2004 de hand weigerde van toenmalig minister Rita Verdonk. Dahri stelde haar collega's met een mailtje van haar besluit in kennis, zonder eerst te hebben overlegd met haar directeur. Ze weigerde tijdelijk ander werk te doen; haar contract zou aflopen op 1 augustus 2007.

Directeur Bart Engbers stelde in 2007 dat de school een voorbeeldfunctie voor de samenleving heeft. Daarin past het niet om te weigeren iemand een hand te geven. Hij wil niet dat islamitische leerlingen het voorbeeld van de docente volgen. Die overweging, gevoegd bij het feit dat het gaat om een geloofsuiting in het openbaar waarbij anderen betrokken zijn, woog voor de rechter het zwaarst.

Dahri probeerde in 2007 een schadevergoeding van 30.000 euro van de school los te krijgen, en werd toen door de rechter in het ongelijk gesteld.

 

Zie ook
Ontslag moslimdocente gerechtvaardigd  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
T6L     WET   
D Y  X  3 Y  T86
1 D  TXO  DUS   
D S  H   L  4JB
OYX     P4D   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval