Home
Snelwegreclame treft als mokerslag Afdrukken
maandag 09 maart 2009
Afgaande op de reactie die het Reformatorisch Dagblad vandaag optekende uit de mond van James Kennedy, is de plaatsing van het eerste goddeloze reclamebord, dinsdag langs de A4, bij christelijk Nederland hard aangekomen. "We moeten de straat niet overlaten aan de atheïsten", laat de krant de doorgaans mild gestemde hoogleraar Nederlandse geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam zeggen.

Reclameboodschappen die aankomen

Uitgesproken atheïstische reclame in het straatbeeld is nieuw en voelt dus nog wat onwennig. Als de hond van Pavlov weet de christelijke gemeente slechts te reageren met de vertrouwde reflex van onverdraagzaamheid. Bedreven als zij is in het meten met twee maten, wil zij anderen het liefst verbieden wat zij zichzelf maar al te graag toestaat. De heftige reacties op de internetfora der orthodoxen en de Kamervragen van de SGP spreken in dit verband boekdelen.

Billboard langs de A4

"De boodschap op billboards heeft de neiging net zo vlak te zijn als het billboard zelf. Grof en ongeraffineerd. We moeten beducht zijn voor doorzichtige propaganda", citeert het RD de professor ook nog. Een merkwaardige uitspraak van Kennedy. Worden we op treinstations soms niet al decennialang geconfronteerd met campagnes van de Bond tegen het vloeken en andere christelijk geïnspireerde organisaties? Voor zover wij ons kunnen herinneren hebben we Kennedy daar nooit zo stellig en kritisch over gehoord. Maar het gaat om vlakke boodschappen, begrijpen we, nu er op het reclamebord ook eens een andere, rationele tekst valt te lezen. Toch schrijft de hoogleraar het middel van de reclameborden niet af, gaat het Reformatorisch Dagblad verder. "Met een creatieve, doordachte tekst is het goed mogelijk mensen aan het denken te zetten." De christelijke gemeente moet haar boodschap brengen, op een eigen manier, getrouw aan het Evangelie, benadrukt Kennedy, waarmee deze alle professionele distantie compleet laat varen.

De christelijke boodschap, gebracht met een creatieve, doordachte tekst... Kan iemand Kennedy asjeblieft even helpen aan het telefoonnummer van Kees van Helden?

Grootinquisiteur  Reacties (2)
1. Geschreven door Anton, op 11-03-2009 19:18
De geachte dames en heren gristenen zouden de derde en vierde regel ter harte moeten nemen, want dat is precies waar ze het zelf af laten weten.
2. Geschreven door Ger, op 14-03-2009 15:49
"doordachte tekst" is volgens mij niet met gelovig te verenigen, zodra men echt begint na te denken is men namelijk niet gelovig meer.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
ABI     7II   
 I  N   R  O8I
 F  D48   T   
 Y  I   7  EP4
 7      7   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval