Eed op koran niet toegestaan Afdrukken
maandag 05 januari 2009
Politieagenten kunnen geen eed afleggen in de naam van Allah. Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Ter Horst vandaag aan de Tweede Kamer, in antwoord op vragen van SGP en PVV. 

Kiezen voor de eed of de belofte

De partijen vroegen de minister om opheldering na berichten over twee politiekorpsen die de mogelijkheid van een islamitische eed wel boden. Maar dat was in strijd met de regels en gebeurt inmiddels niet meer, aldus Ter Horst. Betrokkenen hoeven de eed overigens niet opnieuw af te leggen.

Agenten en andere mensen in een publieke functie zijn verplicht te beloven hun werk goed te doen. Zij kunnen dit doen door het afleggen van de christelijke eed (Zo waarlijk helpe mij God almachtig) of de belofte (Dat verklaar en beloof ik). Een islamitische eed afleggen is dus niet mogelijk. Dit is vastgelegd in de Ambtenarenwet, en geldt zodoende voor rijksambtenaren en politieagenten.



  Reacties (4)
1. Geschreven door Henk Bakker, op 06-01-2009 22:50
Onze god is toch lekker beter ;-)
2. Geschreven door Lucifer, op 09-01-2009 06:21
....en wanneer mag ik een eed afleggen op "The Evolution of Species" Mevrouwtje Ter Horst? Gewoon een eed af leggen op de grondwet geeft mij meer vertrouwen dan een eed afgelegd op een sprookjesboek
3. Geschreven door De collega van, op 12-01-2009 19:52
Wat mij betreft wordt de christelijke eed ook afgeschaft. Dan hoeft niemand zich achtergesteld te voelen.
4. Geschreven door Ger, op 13-01-2009 15:52
Gewoon idioot, of je staat de eed op welke god dan ook toe, of je schaft hem helemaal af, dit laatste zou mijn voorkeur hebben. Bovengenoemde is hypocriet en verschil maken op basis van wat eigenlijk, de christelijke god is net zo ongeloofwaardig als welke andere god dan ook, dus......

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
LY3         UGH      
S      9    W G   56O
FJP   76A   1BT      
  A    1    K Y   GMN
Q21         8TY      

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved