Home arrow Rare kostgangers arrow Giftige Giovanni gaat voor goud
Giftige Giovanni gaat voor goud Afdrukken
zondag 04 januari 2009
Als hypocrisie een Olympisch nummer was, zou Giovanni Maria Vian ongetwijfeld de regerend Olympisch kampioen zijn. Vian is sinds 2007 hoofdredacteur van de L'Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan. In die krant nam hij eind december de ruimte om uiting te geven aan zijn ergernis over de grote boze wereld die maar niets wil snappen van alle goede bedoelingen van de Kerk van Rome en van haar geestelijk leider, Gods eigen plaatsvervanger op aarde, Zijne Heiligheid de paus Benedictus XVI. "Het is merkwaardig dat een instituut dat doorgaans wordt afgeschilderd als een obscure en wrede machtsmachine, regelmatig wordt verweten dogmatisch te zijn, precies op het moment dat het voorstelt om de discussie aan te gaan", huichelt Giovanni in zijn krant

Ratzinger aka Benedictus XVI

Vian is vooral gebeten op de wereldlijke pers. Aanleiding waren de massale negatieve reacties in de media op een kersttoespraak van paus Benedictus, waarin deze stelt dat het redden van de mensheid van homoseksualiteit minstens zo belangrijk is als het redden van de tropische regenwouden. "In Italië werd het bericht in veel kranten met een ondertoon van afkeuring gebracht", meldt het RKK.
"Veel kritische media roepen maar wat", klaagt de hoofdredacteur van L'Osservatore Romano in zijn commentaar. "Vaak is er geen enkele bereidheid tot begrip. Men neemt liever iedere kans te baat om een polemiek te voeren die niet alleen zuur en vooringenomen is, maar vooral ook volkomen ongefundeerd. (...) Waarom begrijpen journalisten het niet? Benedictus XVI verkondigt immers geen revolutionaire dingen. De paus wil alleen maar aangegeven wat de kern is van de traditie en de voortzetting ervan. Hoe kan het toch dat de moderne cultuur niet in debat wil treden met de Kerk. Die wil immers niet dwingen, maar aanbieden en tot nadenken uitnodigen. Het is merkwaardig dat een instituut dat doorgaans wordt afgeschilderd als een obscure en wrede machtsmachine, regelmatig wordt verweten (…) dogmatisch te zijn, precies op het moment dat het voorstelt om de discussie aan te gaan."

De Kerk van Rome die niet haar dogmatische wil wenst op te leggen maar in discussie wil gaan over één van haar krankzinnige, immorele standpunten? Hoe dom denkt naïeve Giovanni, olympisch kampioen op de nummers draaien, liegen en huichelen, wel niet dat de mensen zijn?!

Het afgelopen weekeinde moet overigens vreselijk voor hem zijn geweest. Zijn krant opende zaterdag heel doorzichtig de aanval op de anticonceptiepil, door een verwijzing naar dubieus onderzoek. Geen enkele zichzelf respecterende krant of website trapte erin. Om met Giovanni te spreken: er was geen enkele bereidheid tot begrip. Kreeg hij toch nog gelijk.


Grootinquisiteur  Reacties (1)
1. Geschreven door metalgrandpa, op 06-01-2009 19:11
Ik vrees dat we enkel gebaat zijn met meer bereidheid tot ONbegrip jegens deze oudste en machtigste zaaddrogerij ter wereld, gevestigd op de Vaticaanse heuvel, buiten de poorten van de hoofdstad van het eens machtige Romeinse rijk.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
3JL     2SC   
I   R  R 1  CNU
WII  RME  4GJ   
A N  N  A A  YHL
R3Y     LMA   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval