Home
Vaticaan opent aanval op de pil Afdrukken
zaterdag 03 januari 2009
Als aan je verbod op het gebruik van voorbehoedmiddelen niet direct gevolg wordt gegeven, kun je als RK-Kerk natuurlijk altijd nog je toevlucht nemen tot een negatieve publiciteitscampagne. Een beproefde methode, waar het Vaticaan graag gebruik van mag maken. Dus loog de Vaticaanse krant L'Osservatore Romano afgelopen zaterdag dat de anticonceptiepil het milieu zodanig vervuilt dat mannen daardoor steeds onvruchtbaarder worden. Zo'n vijf jaar geleden opende het Vaticaan op vergelijkbare wijze al eens de aanval op het condoom, waarvan het gebruik de kans op een hiv-infectie juist zou vergroten

De anticonceptiepil ligt weer eens onder Vaticaans vuur

In de L'Osservatore Romano van zaterdag meldt Pedro José Maria Simon Castellvi, voorzitter van de Internationale Federatie van Rooms-Katholieke Artsen, dat door het jarenlange gebruik van de pil tonnen hormonen vrijkomen in het natuurlijk milieu. "Wij beschikken over voldoende gegevens om te bevestigen dat een niet-verwaarloosbare oorzaak van mannelijke onvruchtbaarheid in het Westen te wijten is aan die milieuvervuiling door de pil." De bewijzen daarvoor ontbreken echter in het artikel.

Verschillende organisaties hebben de conclusie in het artikel dan ook al tegengesproken. Zo verklaarde Gianbenedetto Melis, vice-voorzitter van een onderzoeksinstituut naar anticonceptie, tegenover het Italiaanse persbureau Ansa: "Zodra de hormonen van de pil, zoals oestrogeen, in het milieu terechtkomen, hebben ze niet meer de specifieke werking van vrouwelijke hormonen."

Grootinquisiteur


Zie ook:
Vaticaanse aanval op het condoom in 2003
Hoe het echt zit met mannelijke onvruchtbaarheid en de pil
  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
WIC     6KA   
F P  1  4 3  3XD
S S  USR  DWH   
6 T  7  B E  RUQ
IH2     BQ8   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval