Home
Stickeren tegen scheppingsfolder Afdrukken
zondag 07 december 2008
Hij lijkt op het eerste gezicht op de bekende brievenbussticker die ongewenst drukwerk buiten de deur moet houden. De sticker met de tekst 'Nee – Géén creationisme, Ja – Wél Darwin' verwijst echter naar heel specifiek ongewenst drukwerk: de folder 'Evolutie of schepping. Wat geloof jij?' die fundamentalistische christenen omstreeks 12 februari (de geboortedatum van Charles Darwin) huis-aan-huis laten bezorgen. Studenten Coen Brummer en André Weststrate willen een statement maken tegen de misleidende boodschap van de folder en startten daarom onlangs de ludieke stickeractie. De stickers zijn online te bestellen.

Stickers tegen creationistische leugens

"Wij zijn niet tegen de vrijheid van meningsuiting, noch vinden we dat de creationisten hun mening niet mogen verkondigen. Het moet echter helder en duidelijk worden gemaakt dat het verhaal dat zij willen presenteren simpelweg niet waar is", lichten de studenten hun initiatief op de actiewebsite toe. Op de website zijn de stickers te bestellen voor een euro per stuk, of 3 euro voor 10 stuks, inclusief verzendkosten.

Sponsors gezocht
De stickeractie kan op veel sympathie rekenen. Onder de sympathisanten bevinden zich onder meer het Humanistisch Verbond, diverse academici, waaronder prof. dr. Herman Philipse, en weblogs als www.grootinquisiteur.nl. De sympathie vertalen in concrete steun wordt zeer op prijs gesteld: de initiatiefnemers zijn namelijk hard op zoek naar donateurs en fondsen. Wil je een donatie doen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  Reacties (1)
1. Geschreven door Mirko, op 09-12-2008 13:49
Erg goed initiatief: allemaal stickers bestellen, distribueren en plakken maar!  
 
 
Hopelijk volgt een soortgelijke "bewustwordingscampagne" in de NS-stations en op de bussen en trams spoedig!

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
P9O     UTP   
R K  B   3  FKA
URX  IMN  1I6   
1 9  K   S  SOG
Q2Y     GQ8   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval