Home
Malle Eppie wil gebed voor artikel 147 Afdrukken
maandag 01 december 2008
Als het aan de SGP van de provincie Gelderland ligt, wordt komende zondag in alle protestantse kerken in Nederland gebeden om behoud van het verbod op smalende godslastering. Het kabinet heeft onlangs voorgesteld de betreffende wetsbepaling, artikel 147 van het Wetboek van Strafrecht, te schrappen. God in eigen persoon moet Balkenende c.s. nu op hun schreden laten terugkeren. "De Heere kan immers de harten neigen", schrijven de theocraten in hun oproep aan 900 predikanten en kerkeraden. 

Bidactie tegen voornemen Balkenende

Volgens SGP-fractievoorzitter Eppie Klein voorkomt artikel 147 niet alleen het kwetsen van christelijke groeperingen "maar ook van God zelf". In de praktijk is de wet echter al decennia een dode letter. Sinds de vrijspraak van Gerard Reve in 1968, met het beroemde 'ezeltjesarrest' van de Hoge Raad, is er op grond van artikel 147 geen veroordeling meer geweest.

Een Kamermeerderheid van PvdA, VVD, SP, GroenLinks en D66 is voor afschaffing en vond begin dit jaar dat artikel 137c, dat discriminatie van groepen mensen strafbaar stelt, voldoende bescherming biedt aan alle ingezetenen. Minister van Justitie Hirsch Ballin overweegt nu om artikel 137c aan te scherpen.

De SGP Gelderland heeft een naam op te houden als het om verbieden gaat. In april van dit jaar verklaarde het Statenlid Nelis Zondag dat de SGP popmuziek in Nederland wil verbieden, omdat deze muziek "de mens van God afdrijft".  Reacties (2)
1. Geschreven door metalgrandpa, op 03-12-2008 11:41
Ik vind dat Eppy Klein maar vervolgd moet worden volgens art. 147. Per slot: god is almachtig volgens hem en zijn geloofsgenoten. Hij ontkent hier dus glashard de almacht van god om hier zelf tegen op te treden. Een miskenning en een belediging van zijn god. Op naar de strafrechter dus.
2. Geschreven door John, op 03-12-2008 19:16
Ook zijn uitspraak dat de wet voorkomt dat het opperwezen zelf wordt gekwetst is dubieus. Klein denkt dus dat het opperwezen net zo klein van geest is als hijzelf. Het lef! Als dat geen belediging van de godheid is...

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
4JW     MP2   
9 I  6  M B  J36
S Y  LOD  FEU   
A G  6   5  6PN
BWX     K1H   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval