Home arrow Rare kostgangers arrow CU blijft truttig imago trouw
CU blijft truttig imago trouw Afdrukken
maandag 24 november 2008
"De ChristenUnie heeft wel ballen, dat moeten we laten zien. En de partij moet niet al te truttig over komen.” Afgelopen zaterdag nog tekende de Volkskrant deze woorden op uit de mond van IJmert Muilwijk, voorzitter van Perspectief, de jonge honden van de CU. Ook fractievoorzitter Arie Slob vindt dat regeringspartij CU als factor in de Nederlandse politiek serieus moet worden genomen. Flink balen dus, dat lichtgeraakte en geborneerde provinciaaltjes en lokaaltjes van de partij het landelijk kader aldoor hinderlijk voor de voeten lopen en het truttige imago keer op keer op keer bevestigen. Neem de CU-fractie in Stadskanaal, die het maandag zelfs bestond een heuse theatervoorstelling te willen verbieden

God als ezel, een vertrouwd beeld

Het Reformatorisch Dagblad berichtte plichtsgetrouw over de lange tenen van de ChristenUnie in Stadskanaal. Steen des aanstoots is dit keer Donkey God en het Bonussacrament van het cabaretduo De Bloeiende Maagden. De CU vraagt B&W de voorstelling op 13 januari te verbieden, omdat God daarin een ezel wordt genoemd. Ook wordt er gespot met sacramenten die christenen heilig en dierbaar zijn. Fractievoorzitter Wubs meent dat het theaterstuk veel christenen diep kwetst: "Maar nog veel meer de levende God. We hopen dat het college gehoor zal geven aan onze oproep."

Het cabaretduo Minou Bosua en Ingrid Wenders vindt daarentegen dat het maar eens afgelopen moet zijn met al die vergooide zondagen vol lamlendige zelfkastijding. Daarom verzorgen zij in het theater "de Hoogmis waarnaar u al uw hele leven verlangt maar nooit hebt gekregen". Met ongelooflijke voorspellingen, hallucinerend gezang en rituele wassingen door knappe vrouwen maken zij de bezoeker tot ingewijde in een rotsvast geloof. "Alle sacramenten voor de prijs van 1!"

Het moge duidelijk zijn wat de CU van Stadskanaal drijft: Wubs vreest de concurrentie.


Aanvulling 2 december 2008
Na de ChristenUnie in Stadskanaal hebben ook de combinaties ChristenUnie-SGP in de gemeenten Naaldwijk en Haarlemmermeer aangedrongen op een verbod van de voorstelling. 

Grootinquisiteur  Reacties (1)
1. Geschreven door metalgrandpa, op 26-11-2008 08:58
Ja, hoor, niets nieuws onder de zon. Reeds in 1963 was gelovig Nederland "ernstig gekrenkt" door "beeldreligie", een topic van het satirische Vara-programma "Zo is het toevallig ook nog eens een keer". Ook toen al leidde dit tot ernstige bedreigingen aan het adres van de makers. Voor Mies Bouwman was dit een reden om af te haken. 
http://geschiedenis.vpro.nl/afleveringen/10448707/

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
2D1     C    
 L  L  N 6  QUX
Y93  HQL  QLQ   
X   O   R  9A3
H8K      A   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval