Home arrow Rare kostgangers arrow ChristenUnie-duo Dom en Dommer
ChristenUnie-duo Dom en Dommer Afdrukken
woensdag 24 september 2008
In de week dat ChristenUnie-staatssecretaris Tineke Huizinga voor de zoveelste keer onder vuur ligt vanwege het dreigende debacle met de ov-chipkaart, grossiert partijgenoot en minister van Defensie Eimert van Middelkoop in weekblad Vrij Nederland in uitspraken die wijzen op een ernstig gebrek aan fatsoen, inlevingsvermogen, algemene ontwikkeling en (gezond) verstand.

Dom, dommer, domst

Quizvraag: wie, Huizinga of Van Middelkoop, deed welke uitspraak?

1. "Ik begrijp niet hoe mensen die geen geloof hebben structuur kunnen geven aan hun leven."

2. "Progressieve mensen, dat zijn drammers die het alleen maar over de Verlichting kunnen hebben."

3. Over het uitstel van militaire dienst tussen 1973 en 1978 wegens zogenaamde ‘persoonlijke onmisbaarheid’ voor de toenmalige GPV-fractie in de Tweede Kamer en de daarop volgende vrijstelling: "Tijdens die twee dagen militaire keuring voelde ik: dit is helemaal niets voor mij. Hier ga ik doodongelukkig van worden."

4. Over de openstelling van het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht: "een van de ergste politieke nederlagen uit mijn carrière", "de ontbinding van het familierecht." en "Mijn [homoseksuele] broer moet ook niets hebben van het homohuwelijk."

5. Over het zenden van troepen naar een christelijk land in Afrika: "Er is iets aantrekkelijks (...) aan de gedachte om mensen te helpen die dezelfde Heere dienen als ik."  Reacties (3)
1. Geschreven door A. 't Kruizinga-van Middelsloo, op 25-09-2008 14:11
Wedervraag op vraag 1: Hoe kan een gehersenspoeld en dus geestesziek iemand functioneren in een bestuursfunctie?
2. Geschreven door Gerrorist, op 25-09-2008 14:19
Nummer 4 is leuk, homoseksuele broer? Dus de onfeilbare almachtige schepper heeft een fout gemaakt? Antwoord zal wel weer worden, nee de mens is een zondaar. Ik geef mijn auto ook altijd stokslagen als ie kapot is. De fabrikant treft geen blaam, maar die auto die is zondig, dus die verdient straf. 
Als homo het opengestelde huwelijk afwijzen is net zo dom als een neger die bij de Ku-klux-clan wil horen.
3. Geschreven door Anton, op 25-09-2008 21:04
Nummer 3, een leuke uitspraak voor de jongens en meisjes in Uruzgan die daar hun leven wagen, terwijl hun fijne gristelijke baas veilig thuis, zulke uitspraken doet. 
Geloof dat ik moet braken

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
MAH     TEO   
9 3  W  G F  QND
D S  MKU  5W5   
G 4  1   T  MET
C96     1TF   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval