Home arrow Rare kostgangers arrow Coach Van Galen blijkt een randdebiel
Coach Van Galen blijkt een randdebiel Afdrukken
zaterdag 23 augustus 2008
Robin van Galen is een succesvolle Nederlandse waterpolocoach. Van Galen is ook een randdebiel. Nadat in de olympische finale de Verenigde Staten met 9-8 werden verslagen, claimde hij herhaaldelijk dat het succes van zijn ploeg met de hulp van God tot stand was gekomen.

De hand van God?

In een artikel in dagblad BN De Stem van donderdag 21 augustus verwijst Van Galen naar de kerkdienst die hij op 27 juli bijwoonde in zijn woonplaats Driebergen, twee dagen voor het vertrek naar Peking. Daar preekte de hervormde wijkpredikant Willem Timmerman over het streven naar 'een gouden medaille'. "Ik zei tegen mijn vrouw: dit is geen toeval, het lijkt wel of het moet gebeuren."

Al die andere landenteams die deelnemen aan het onderdeel waterpolo gaan kennelijk niet voor goud, Van Galen? Dat een dominee, op zoek naar een thema voor zijn zondagse preek, een actuele metafoor zoekt met de jacht naar sportief succes, ligt nogal voor de hand in een seizoen met EK voetbal, Wimbledon, Tour de France en de veelbesproken Olympische Spelen. Tegenover BN De Stem bevestigt predikant Timmerman dat hij was geïnspireerd door het gegeven dat de dochter van een ouderling, Nienke Kingma, als een van de roeisters in de vrouwenacht aan de Olympische Spelen zou deelnemen. De wijkpredikant had echter geen idee dat ook Van Galen die zondag had plaatsgenomen in de Maranathakerk.

In de bespreking die vooraf ging aan de finale haalde Van Galen de preek van zijn wijkpredikant aan. Zijn boodschap aan de speelsters: God is met ons. "Ik wilde ze niet bekeren, maar die ervaring wel met ze delen. Het was iets persoonlijks waarvan ik zeker weet dat het net dat kleine beetje extra gaf. We hadden echt het geloof dat het goed ging komen."
Tot zover het respect van de gristenmens Van Galen voor anders- en niet-gelovigen.

In een zinderende finale versloegen de Nederlandse waterpolodames de Verenigde Staten met 9-8. De god van Van Galen moet die speelsters uit dat christelijke Amerika wel intens haten... Overigens behaalden de door de EO als rolmodel bewierookte gelovige sporters Epke Zonderland en Theo Bos in Peking geen enkele medaille. Stelletje losers.

Grootinquisiteur  Reacties (8)
1. Geschreven door Henk Bakker, op 23-08-2008 18:47
Hoe zou het dan toch komen dat die "goddeloze" Chinezen zoveel gouden medailles hebben behaald.
2. Geschreven door Germen Roding website, op 14-09-2008 11:47
Geloof kan inspireren tot topprestaties.
3. Geschreven door John, op 15-09-2008 19:50
Niet het geloof in een God als zodanig. Wel de instelling dat je je helemaal geeft voor een goede zaak. En dat kan werkelijk van alles zijn, dus ook iets niet-godsdienstigs. 
Claimen dat God bijdraagt aan de overwinning, die altijd ten koste van anderen gaat, is stompzinnig. Dit komt het mooist tot uiting als meerdere van de strijdende partijen claimen dat God aan hun kant staat.
4. Geschreven door Henk Bakker, op 22-09-2008 19:32
Palin krijgt ook hulp van god. Kijk, luister en huiver. 
http://www.youtube.com/watch?v=n-_h2OU8RAQ
5. Geschreven door John website, op 22-09-2008 19:58
Sarah Palin de ghakste. In deze video is er zelfs sprake van dat de volgelingen van de kerk waar zij toe behoort uitverkoren zullen zijn tijdens de jongste dag. 
http://www.youtube.com/watch?v=6VtF7Ypr1hY&feature=related
6. Geschreven door Henk Bakker website, op 23-09-2008 12:26
Palin for president. 
http://www.youtube.com/watch?v=jf1y9s73Nos
7. Geschreven door John, op 23-09-2008 18:05
LOL. Ondertussen slaat Matt Damon de spijker op de kop met: 
http://www.youtube.com/watch?v=anxkrm9uEJk&feature=related
8. Geschreven door metalgrandpa, op 23-09-2008 19:04
Neem me niet kwalijk, zo jong als ze eruit ziet, zo conservatief zijn haar opvattingen. Haar smoeltje roept uit: "Fuck me, Jesus, fuck me". Ofwel: ze krijgt gewoon een nat kruisje van de Heer.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
TNI     SUR   
3 M  W   K  D1J
G J  2T2  A3E   
6 T  L  F   23W
INO     DJG   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval