Home
Abortus 11-jarige ondanks christelijk protest Afdrukken
zondag 29 juni 2008
Een elfjarig Roemeens meisje, dat 21 weken zwanger is na een verkrachting, mag toch een abortus ondergaan hoewel de wetgeving van Roemenië dit verbiedt. Een speciale commissie heeft echter toestemming gegeven, omdat het meisje minderjarig is en slachtoffer van een misdrijf. Orthodox-christelijke groeperingen hadden gedreigd met gerechtelijke stappen als het meisje abortus mocht plegen.

Abortus vrij

In Roemenië bemoeide iedereen zich met de zaak en bleken de meningen zeer verdeeld. De kinderbescherming vindt dat het meisje recht heeft op een abortus omdat ze door de verkrachting en zwangerschap al zwaar is getraumatiseerd. De artsenvereniging zei dat het recht van de foetus moet prevaleren en de zwangerschap zou moeten worden voldragen. In Roemenië is abortus na 12 weken zwangerschap verboden, tenzij de gezondheid van de moeder in gevaar komt. Volgens de commissie is dat het geval: de zwangerschap doorzetten zou een groot risico zijn voor de geestelijke gezondheid van het meisje.
De ouders zeggen op 2 juni te hebben ontdekt dat hun dochter zwanger was toen ze met haar naar de dokter gingen omdat ze dachten dat ze ziek was. Bij de dokter vertelde zij te zijn verkracht door haar 19-jarige oom, die sindsdien spoorloos is. De ouders van het meisje zeiden naar Groot-Brittannië te willen reizen, om daar de ingreep te laten uitvoeren, als er geen toestemming zou komen. Het meisje gaat nu alsnog naar Groot-Brittannië.  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
 J     YJ4   
NP   4  7 N  FXO
 3  M44  4QD   
 R   Q  I W  DT8
G9Q     1QU   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval