Home arrow Literatuur arrow Een jaar onder orthodoxe moslims
Een jaar onder orthodoxe moslims Afdrukken
zondag 27 april 2008

Salaam! Een jaar onder orthodoxe moslimsSuhayb Salaam, zoon van de imam die weigerde Rita Verdonk de hand te schudden, is directeur van het islamitische Instituut voor Opvoeding en Educatie. Op dit nieuwe instituut worden jongeren opgeleid tot verkondigers van het enige ware geloof, de islam. Vader en zoon Salaam behoren tot de meest prominente verspreiders van het salafisme in Nederland, volgens de AIVD een intolerante, gevaarlijke en ondemocratische beweging. Maar wat verkondigen zij? En wat maakt hun boodschap zo aantrekkelijk voor jonge moslims?

Freelance journalist Patrick Pouw meldt zich aan als student. Ruim een jaar volgt hij Suhayb Salaam en zijn leerlingen. Achter dichtgeschilderde ramen van een Utrechts klaslokaal leert hij waarom het moslimhart moet overlopen van haat jegens ongelovigen. Pouw slaapt, zij aan zij met zijn medeleerlingen, in moskeeën. Hij is getuige van de prille huwelijken van zijn medeleerlingen en van zijn salafistische leermeester, die zich in een tumultueus jaar ontwikkelt tot dé voorman van een nieuwe generatie herboren moslims. Patrick Pouw wordt geconfronteerd met een tomeloze bekeringsdrang. Wanneer zal hij eindelijk de islamitische geloofsbelijdenis uitspreken? (Omslagtekst)

Salaam! Een jaar onder orthodoxe moslims, Patrick Pouw, Nieuw Amsterdam Uitgevers, 2008, ISBN978 90 468 0368 4  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
M41     NTN   
 U  6  9 U  RDT
 C  NW2  IT1   
 1  E  E X  JSC
 X     DWH   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval