Home arrow Literatuur arrow Kaas en de evolutietheorie
Kaas en de evolutietheorie Afdrukken
dinsdag 22 april 2008

Kaas en de evolutietheorie'Kaas en de evolutietheorie' (2001) vertelt hoe de evolutietheorie van Charles Darwin een licht werpt op alledaagse vragen als: Waarom sterven wij? Wat is goed en kwaad? Hoe is kaas uitgevonden?
Deel één gaat over de evolutietheorie zelf: niet over fossielen, dinosaurussen en Neanderthalers, maar over de mechanismen van de evolutie. Hoe werkt de evolutie? En hoe kunnen we de evolutie waarnemen door goed om ons heen te kijken? De evolutietheorie blijkt eigenlijk heel simpel en logisch in elkaar te zitten.

In het tweede deel van het boek komen eeuwenoude filosofische vraagstukken en hun relatie met de evolutietheorie aan de orde: Waarom is het leven ontstaan? Is homoseksualiteit natuurlijk? Hoe kunnen we onsterfelijk worden? Moet je luisteren naar de meerderheid? Mag je de wet overtreden? Waarom krijgen we kinderen? Hoe ontstaan familiebanden? Bestaat God?

Aan de hand van sprekende en grappige voorbeelden legt Bas Haring uit hoe de evolutietheorie ingrijpt op zulk soort vraagstukken, en wordt de ware betekenis van de evolutietheorie duidelijk. 'Kaas en de evolutietheorie' is geschreven voor de jeugd maar is zeker zo interessant voor volwassenen. (Uitgeverij Houtekiet)

Kaas en de evolutietheorie, Bas Haring, Uitgeverij Houtekiet, 2007, ISBN 978-90-5240-600-8  Reacties (2)
1. Geschreven door Luciger, op 19-07-2008 10:46
Evolutietheorie kun je beter omschrijven als EvolutieLEER dan is het voor onze grrristenvriendjes duidelijk dat het om wetenschap gaat en niet zomaar een aanname of theorietje. 
Een betere vertaling van "Survival of the fittest" is overigens;  
"Overleving van de meest geschikte"
2. Geschreven door John, op 21-07-2008 20:39
Helemaal mee eens, Lucifer, en daarom staat er tegenwoordig 'evolutieleer' in de artikelen, zoals op 14 juli. Maar bij citaten of titels, zoals bij dit fantastische boek van de filosoof prof. Bas Haring, kan dat helaas niet.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
AIE     WMW   
S B  O  A B  DAN
1B2  8Q5  D N   
 I  J  H 1  NF8
B5T     8FL   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval