Home arrow Literatuur arrow Islam voor varkens, apen, ezels e.a. beesten
Islam voor varkens, apen, ezels e.a. beesten Afdrukken
zondag 30 maart 2008

Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten'Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten' is een vrijmoedige inleiding op de islam in de vorm van 250 antwoorden op deels prangende vragen. De Koran, geloven moslims, is het letterlijke woord van God. Zo'n geloofspunt is moeilijk te controleren. Erger nog, het is zelfs helemaal niet te controleren. In ieder geval neemt de Koran, woord van God of niet, geen blad voor de mond wanneer het gaat over de ongelovigen.

Niet-moslims worden in de Koran zonder pardon als beesten aangeduid. Als varkens, apen, ezels of 'de slechtste viervoeters'. Bovendien draagt de Koran de moslims nadrukkelijk op de ongelovigen te bestrijden. Dit boekje geeft antwoorden op de met de dag urgentere vragen die zulke islamitische geloofspunten oproepen. Het islamitisch gedachtegoed met bijbehorend jargon (halal en haram, fitna en jihad) wordt uitgelegd, niet met de bedoeling moslims te kwetsen maar met de bedoeling andersdenkenden het te laten begrijpen - voor zover dat ooit mogelijk is voor mensen die niet met deze dogmatische leer zijn opgevoed. (Omslagtekst)

Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten - 250 vragen over de islam, prof. dr. Hans Jansen, Uitgeverij Van Praag, 2008, ISBN 978-90-490-2403-1  Reacties (1)
1. Geschreven door Pieter v.d.Kamer, op 06-04-2008 14:36
Prima boek, prettig geschreven, je leest het in één adem uit. 
En...we zijn gewaarschuwd! Lees ook van hem de twee delen van De historische Mohammed: De Mekkaanse verhalen en De verhalen uit medina.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
X4Y     HT4   
 I  T   5  XHY
 T  QGJ  RI1   
 U  7   D  G2D
 E     ANS   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval