Home arrow Rare kostgangers arrow Lange tenen rond Goede Vrijdag
Lange tenen rond Goede Vrijdag Afdrukken
zondag 23 maart 2008

Arme, verwarde pastoor Hendriks. Dat zijn gemeente Heemstede naar het onlangs verbouwde gemeentehuis verhuist, uitgerekend op Goede Vrijdag, is werkelijk ongehoord. Want, zo redeneert deze zetbaas van Rome: "Als je aan deze dag komt, kwets je objectief de hele christenheid." Toe maar! Niet enkel de dorpspastoor is geraakt door de botheid van dit gemeentebestuur maar zo ongeveer een derde van de wereldbevolking. Dat wordt permanente bewaking van het gemeentehuis tegen de horden woeste gekwetsten die van over de hele wereld naar het goddeloze Heemstede zullen oprukken om verhaal te halen, met een fikse afstraffing op de koop toe. Tjibbe Joustra, waar ben je?! Jammer van die officiële verbouwing die net klaar was. Kun je straks weer helemaal van voren af aan beginnen.

Gemeentehuis Heemstede tijdens de verbouwing

Pastoor Hendriks van de parochie Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart neemt het voortouw bij de protesten en trekt bij de gemeente aan de bel. Maar Heemstede geeft op zijn geklaag niet thuis en stelt - terecht - dat deze vrijdag een normale werkdag is. Het stuit de pastoor vooral tegen de borst dat het om een overheidsinstelling gaat die op Goede Vrijdag verhuist. "Als pastoor van deze parochie wil ik dit signaal afgeven. Blijkbaar heeft iemand om pragmatische redenen gedacht: dan hebben we vier dagen om te verhuizen. Maar je komt aan de heiligste dagen van de christenheid en kwetst hiermee een heel geloof."

Burgemeester Heeremans van Heemstede benadrukt dat de gemeente niemand heeft willen kwetsen. "Er wordt om het weekend heen verhuisd, op donderdag en vrijdag, met een uitloop naar zaterdag. Op de Paasdagen zelf zal er niet gewerkt worden. Dat is het meest publieksvriendelijk, want we willen de dienstverlening zo min mogelijk laten stagneren."

Burgemeester, laat maar. U put zich uit in verklaringen die er voor pastoor Hendriks helemaal niet toe doen. Hendriks is namelijk 'gelovige'. Uw uitleg is voor ieder weldenkend mens heel goed te volgen, maar Hendriks leeft in een geheel eigen wereld. Alles en iedereen moet daaraan ondergeschikt worden gemaakt. Gebeurt dat niet, dan is meneertje gekwetst.

Neem uzelf niets kwalijk, burgemeester, deze 'gelovigen' zijn zo extreem lichtgeraakt dat niemand hun gekwetstheid
nog serieus kan nemen.

Grootinquisiteur  Reacties (1)
1. Geschreven door metalgrandpa, op 24-03-2008 17:44
Mijn punt is: met als voorbeeld de groep tribale moslims probeert de christenheid nu mee te liften op het succes van de infantiele islam. Vooral ook het plaatsvervangend denken: "wat jullie normaal vinden om maar te doen is kwetsend voor ons". Voorstel: Tijdens de "heilige" communie in deze kerk condooms uitdelen met de woorden "voorhuid van christus", te beantwoorden door de parochiaan met "amen"!

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
O      L4I   
6 O  Y  I F  RT4
6PT  C85  74T   
 P  7   T  9MN
 W     9TT   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval