Home arrow Rare kostgangers arrow Fijn christenvolk
Fijn christenvolk Afdrukken
woensdag 28 november 2007

De voorzitter van de Beweging Christelijke Koers CDA is woensdag in Zwolle door de politierechter veroordeeld tot een contactverbod met politici en bestuurders in de gemeente Kampen. De 67-jarige J. van der Land uit Kampen heeft zich schuldig gemaakt aan belediging en bedreiging, oordeelde de rechtbank.

Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  mag gedurende drie jaar geen contact opnemen met burgemeester Jan Oosterhof, loco-burgemeester Bert Boerman, de Overijsselse gedeputeerde Theo Rietkerk en twee leden van het bestuur van het CDA in Kampen. Ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd.

Wikipedia weet te melden: "De Beweging Christelijke Koers is een belangenvereniging binnen het Christen-Democratisch Appel (CDA) van orthodox-christelijke partijleden, van katholieke en protestantse huize. Ze werd opgericht in 1992 en is werkzaam tot op heden.
Deze electorale kiezersgroep is zeker goed voor vijf Tweede Kamerzetels. Sedert 1994 is dit deel van de achterban niet meer vertegenwoordigd in de Tweede Kamerfractie van de partij. Hieraan wil men verandering brengen door te wegen op de besluitvorming en het partijprogramma.
De voornaamste interne kritiek op het CDA is dat de partij op allerlei terreinen te vaak de weg van het compromis en steunt wetgeving die de toets van de Bijbel niet kan doorstaan. Na de oprichting van de Beweging kostte het veel moeite om in gesprek te komen met het partijbestuur. Op brieven werd aanvankelijk niet geantwoord.
Het kwam tot een gesprek tussen de beweging en het partijbestuur op 4 december 2001. De vraag om een vertegenwoordiger van de beweging een verkiesbare plaats te geven werd afgewezen bij monde van interim-voorzitter Bert de Vries. De samenstelling van de advieskandidatenlijst was volgens de CDA-voorzitter: een inhoudelijke keuze om tot een bepaalde profilering van het CDA te komen en daarbij past een door de beweging gewenste kandidaat niet. Het CDA heeft de laatste jaren een bepaalde ontwikkeling in haar visie op de Bijbel doorgemaakt en kan niet instemmen met de visie op de Bijbel die de aanhangers van de Beweging hebben. De beweging betreurt dat bijbeltrouwe christenen geen verkiesbare plaats meer krijgen op CDA-lijsten terwijl andersgelovigen, waaronder vele moslims of hindoes, die het christelijk geloof afwijzen, dit wel krijgen."

Zie ook
Website Beweging Christelijke Koers CDA
  Reacties (2)
1. Geschreven door Johan de Jong, op 08-12-2007 19:40
Je ziet dat als een beweging zoals het CDA zijn roots verlaat, dat dan de partij vreemde dingen gaat doen, zijn stuur kwijt is en niet meer geloofwaardig overkomt.
2. Geschreven door John, op 29-01-2008 20:07
De rechter was juist van mening dat het gedrag van Van der Land zo vreemd is dat een contactverbod van drie jaar daarvoor een passende straf is.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
3      QBO   
C 7  U  N   QWL
H98  SKY  TTJ   
 R  M  2 O  T9I
 C     BT1   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval