Home
ChristenUnie beledigt inwoners Flevoland Afdrukken
zaterdag 15 september 2007

Waar rekruteert de ChristenUnie toch die malle volksvertegenwoordigers? Dit keer is het Statenlid Maaike Kolkman van de provincie Flevoland die de aansluiting met de wereld van de grote mensen compleet blijkt te hebben gemist.

De ChristenUnie in Flevoland wil namelijk geen geld beschikbaar stellen voor de restauratie van het landschapskunstwerk 'De Tong van Lucifer'. Het kunstwerk is eind 2006 uit de openbare ruimte verwijderd nadat het koperdraad was gestolen dat om de stalen constructie was gewikkeld. Ook kwamen mankementen aan het licht. De provincie wil het kunstwerk laten restaureren, maar de ChristenUnie spreekt een veto uit
Want het kunstwerk is spottend, het symboliseert de gevallen aartsengel Lucifer die zijn tong uitsteekt naar God. En dat is kwetsend voor christenen, aldus de ChristenUnie. "Hiermee is de eer van God in het geding", meldt fractielid Maaike Kolkman in een persbericht. "De uitdagende verering van Zijn tegenstander doet je als christen pijn", zo valt te lezen. Ook heeft de ChristenUnie moeite met de kosten voor de restauratie: bijna twee ton.

Heeft Maaike een laag IQ, een aangeboren hersenafwijking of is het gewoon een kwestie van 'niet willen deugen'? In ieder geval is ze, hoe vooroordeelbevestigend toch weer, nogal aan de blonde kant (zie filmpje).

 

De sculptuur ‘De tong van Lucifer', van Rudi van de Wint, stond sinds 1993 iets ten zuiden van Lelystad, op de plek waar de Knardijk en de A6 elkaar snijden. Omdat het beeld, een reusachtige rechtopstaande ovaal, op het hoogste punt van de dijk is neergezet, is het vanuit de wijde omtrek te zien. Toch is het zo goed als onmogelijk om er dicht in de buurt te komen. Er leiden geen wegen naar het kunstwerk en de enigen die het van dichtbij kunnen bekijken zijn de grazende schapen op de dijk. Het beeld is gemaakt van koper dat groen is uitgeslagen en doet door zijn kleur denken aan een gestileerde boom. Als enige opwaartse vorm in het vlakke land functioneert 'De tong van Lucifer' bovendien als een bliksemafleider. Zo kan het gebeuren dat het kunstwerk, genoemd naar de gevallen engel Lucifer, tijdens een flinke donderbui zo nu en dan de hemel likt.  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
95D     HEB   
 E  T  J   5DW
C4U  M9R  BDI   
 Q  K  B P  OGO
YP5     8TP   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval