Home arrow Rare kostgangers arrow Boze Bart
Boze Bart Afdrukken
dinsdag 19 juni 2007

God hoort niet in een wettekst. Voor de wet zijn we allemaal gelijk, dienen we althans in gelijke gevallen gelijk te worden behandeld. Veel mensen geloven niet in het bestaan van een God. Veel mensen geloven in een andere God dan de God van de buurman. Veel mensen doen elkaar de verschrikkelijkste dingen aan uit naam van hun God. Je leest het dagelijks in de krant. Omdat over niets zo verschillend wordt gedacht als over God en religie hoort God nooit voor te komen in een wettekst. Omdat we voor de wet allemaal gelijk moeten zijn. Wie er even over nadenkt begrijpt dat. Zo niet Bart Brouwer uit Genemuiden. Bart is boos. Christelijke Bart is de bedenker van de actie Petition4Him, die moet bereiken dat zijn God alsnog wordt opgenomen in de Europese Grondwet, zo die er komt. Zijn argumentatie biedt ons een doorkijkje in de naïeve denkwereld van Bart.

"Hoe kan het zijn dat de Naam van de Schepper van deze wereld, dus ook van Europa, wordt weggelaten uit haar grondwet? Hoe kan het zijn dat er geen plaats is voor Degene die ons voorziet van de Europese welvaart, gezondheid en vrijheid? Wij kunnen als bevolking van Europa samen sterk staan voor het Christelijke geloof, en samen opkomen voor onze Vader. Wij willen u dan ook vragen om deze petitie te tekenen, en of u deze zaak mee wilt nemen in uw gebed."

Bart kent geen  twijfel, zoveel is wel duidelijk aan deze tekst, afkomstig van zijn website. Maar miljoenen Europeanen willen helemaal niet "sterk staan" voor het Christelijk geloof. Miljoenen eerlijke, hardwerkende Europeanen willen niet samen opkomen voor "onze Vader". Toch is de Europese Grondwet, zo die er straks komt, ook voor deze miljoenen Europeanen bedoeld. Daarom hoort God niet in een wettekst, ook niet in de Europese Grondwet, zo die er komt.

Grootinquisiteur  Reacties (2)
1. Geschreven door Johan de Jong, op 20-06-2007 13:25
Zijn christenen dan geen eerlijke, hardwerkende Europeanen? 
Ook voor deze mensen is er straks een verdrag wat door miljoenen niet gelovigen wordt gedeeld. 
Er zijn al zoveel tradities afgezworen, teniet gedaan, moet dan deze (wellicht de laatste nog) er dan ook aan. 
Is het zo vreselijk dat je een zegebede meekrijgt. een spreekwoord zegt: baat het niet schaat het niet, zo is het toch?
2. Geschreven door John, op 15-07-2007 21:09
De traditie is nu juist dat we God (en Allah, Boeddha, Shiva, Lou de Palingboer et cetera) buiten wetteksten houden. De scheiding van Kerk en Staat, weet je nog? ;-)

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
 Y     UGR   
7M   F   R  STQ
 8  HQ9   U   
 P   T   X  RRG
BAG      H   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval