Home
Vaticaan eist boycot Amnesty Afdrukken
zondag 17 juni 2007

Rooms-katholieken dienen zich te onthouden van financiële steun aan Amnesty International, omdat de mensenrechtenorganisatie tegenwoordig abortus onder bepaalde omstandigheden rechtvaardigt. Het Vaticaan heeft dit bekendgemaakt.

Amnesty International

Amnesty besloot in april het oude, neutrale beleid inzake abortus te verlaten ten gunste van een pleidooi voor wetgeving waarbij abortus mogelijk wordt gemaakt in het geval van verkrachting, incest of risico's voor de gezondheid of het leven van de moeder. De organisatie zei in een toelichting dat het nieuwe beleid tot stand was gekomen als onderdeel van een wereldwijde actie voor beëindiging van geweld tegen vrouwen. Zij benadrukte dat zij geen standpunt heeft over abortus op zich en geen campagne zal voeren voor abortusrechten in het algemeen. Kardinaal Renato Martino, het hoofd van het departement voor recht en vrede van het Vaticaan, bekritiseert het nieuwe beleid, dat hij bestempelt als verraad aan Amnesty's doelstellingen. "De onvermijdelijke consequentie van dit besluit, volgens de kardinaal, zal opschorting zijn van iedere financiële steun aan Amnesty door katholieke organisaties en tevens individuele katholieken", aldus de verklaring van Martino's bureau. De verklaring werd integraal uitgezonden door Radio Vaticaan. In de verklaring op de website van het radiostation ontbreekt evenwel de cruciale zinsnede over de oproep aan rooms-katholieken om niet langer als donor voor Amnesty op te treden. Een woordvoerder van Martino zei niet te weten waarom die zinsnede niet is opgenomen. Hij bevestigde dat de kardinaal van mening is dat rooms-katholieken hun donaties aan Amnesty moeten opschorten. Amnesty zegt in een reactie dat de organisatie nog nooit enige financiële steun van het Vaticaan of enige andere rooms-katholieke instelling, als officieel verlengstuk van het Vaticaan, heeft ontvangen. Woordvoerder Riccardo Nourey erkende desgevraagd dat Amnesty mogelijk donaties krijgt van katholiek geïnspireerde groeperingen en individuen. Hij beklemtoonde dat in de statuten de onafhankelijkheid van Amnesty principieel is vastgelegd.  Reacties (2)
1. Geschreven door Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , op 09-11-2009 14:17
We hebben een vrije wil gekregen om zelf na te denken waar wij (ons) geld aan willen besteden. ons heb ik tussen haakjes gezet omdat we het te leen hebben van ons GOD. 
Geen kerkelijke instantie bepaald hoe ik moet leven en hoe ik mijn geld moet uitgeven. J.K.
2. Geschreven door John, op 09-11-2009 19:34
Zo is dat!

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
 9     E    
N4   P  J I  N8O
 G  W8B  GBD   
 D   B   1  YA3
B34      3   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval