Home arrow Rare kostgangers arrow Nederland 2007: ontslag na echtscheiding
Nederland 2007: ontslag na echtscheiding Afdrukken
woensdag 06 juni 2007

Een redacteur van het Katholiek Nieuwsblad is ontslagen omdat hij na een buitenechtelijke relatie besloot tot echtscheiding. De krant moet hem nu een vergoeding van 27.000 euro betalen, zo bepaalde de kantonrechter in Den Bosch woensdag.

De rechtbank is het met de krant en de ontslagen medewerker eens dat er onvoldoende wederzijds vertrouwen bestaat om de arbeidsovereenkomst voort te zetten. De rechter wijst daarbij ook op de principiële standpunten van Katholiek Nieuwsblad. Dat gaat uit van de leer van de Rooms-Katholieke Kerk, die het huwelijk als onontbindbaar beschouwt. Volgens KN-directeur Peter Lambriex wist de betrokken redacteur dat hij met de echtscheiding inging tegen de principiële uitgangspunten en het redactiestatuut dat hij bij zijn functieaanvaarding heeft ondertekend.
Dat de eindredacteur niet meer in het profiel van de krant past komt vooral voor zijn eigen rekening, vindt de rechter. Katholiek Nieuwsblad had echter wel de gelegenheid moeten bieden om op een andere afdeling te gaan werken, waar minder strenge regels gelden. De ontslagvergoeding valt daarom hoger uit dan normaal.

Grootinquisiteur vraagt zich naar aanleiding van dit bericht af of de 'principiële uitgangspunten' of het redactiestatuut van het Katholiek Nieuwsblad ook bepalingen bevatten die - conform het Dictaat van Rome - solosex en het gebruik van voorbehoedmiddelen verbieden, op straffe van ontslag. En hoe Lambriex al zijn medewerkers daarop controleert (het blijven immers Rooms-Katholieken). En of Lambriex daardoor nog wel aan zijn dagelijkse acht uur slaap toekomt. En zijn vrouw, ziet hij die nog wel eens? En zijn kinderen?

Grootinquisiteur
  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
H7T     7EL   
 G  I   O  664
SRR  U5U  I5X   
C   1   1  QHL
298     8CB   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Direct naar Twitter

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval