Ratio versus religie

Home
Tyrannosaurus at kokosnoten Afdrukken
dinsdag 08 mei 2007

In het splinternieuwe Creation Museum in Petersburg (Kentucky, VS) worden bezoekers bij de entree geconfronteerd met een metershoge waterval. Aan de voet daarvan dollen kinderen tussen dinosauriërs.

Spelend kind met dinosauriër

Bij nadere beschouwing blijken de kinderen en de prehistorische dieren realistisch ogende poppen en modellen. Een ander schouwspel toont de primitieve mens in de nabijheid van een torenhoge Tyrannosaurus rex. Ook zien we Adam en Eva zwemmend in een rivier vol reusachtige reptielen en een model van de ark van Noach.

Kokosnotenkraker
Volgens de museumgids waren alle dinosauriërs vreedzame planteneters totdat Adam en Eva uit het  paradijs werden verdreven. Als een bezoeker vraagt waarom de tyrannosaurus dan over 18 centimeter lange gekartelde tanden beschikte, is het antwoord dat het dier die gebruikte om kokosnoten mee te kraken. Kennelijk zijn dinosauriërs pas vlees gaan eten nadat Adam en Eva uit de hof van Eden waren verbannen.

De gangbare opvatting is dat de eerste mens pas op het wereldtoneel verscheen nadat de dinosauriërs al tientallen miljoenen jaren waren uitgestorven. In juni gaat dit museum van de doorgeschoten fantasie officieel open
.

 
  Reacties (13)
11. Geschreven door Henk Bakker website, op 30-03-2008 22:23
Ja dat speculatieve ben ik het ook wel mee eens. 
Ik heb trouwens nog niet de hele film gezien. Vooral de 9/11 conspiracy is heel erg vergezocht. Er zijn duizenden mensen bij omgekomen. Die duizenden mensen hebben tienduizenden familieleden, buren, kennissen enz. Voor het voorbereiden van al die springstoffen heb je tientallen zo niet honderden ingewijden nodig. Dat moet wel overlappen, de ingewijden hebben dan zelf ook wel een (verre) kennis of misschien wel een familielid verloren. En dan moet er toch wel iemand wroeging gaan krijgen vroeger of later. Zo iemand gaat dan uit de school klappen. We hebben al zoveel conspiracies: 
Kennedy, Dianna, Fortuyn. Er zijn nu weer allerlei mensen die hier hun goedbelegde boterham mee verdienen. 
Het eerste gedeelte vond ik geloofwaardiger dan het tweede. Tenminste als al die "feiten" kloppen. De hele film is net zo in elkaar geflanst als Fitna, is mijn eerste indruk.
12. Geschreven door Luk, op 31-03-2008 01:34
Ik beweer geenszins dat de (hele) Zeitgeist film "waarheid" is. Maar het is wel een denkoefening om te zien dat er ook andere visies en feiten zijn dan degene die we "for granted" aannemen. En als het dan religie betreft vind ik persoonlijk "gevaarlijk" als één en ander wat soms fanatiek geloofd wordt op "een misverstand" zou berusten. 
 
Voor mensen die vinden dat "eens goed lachen met religie" moet kunnen, én die Engels begrijpen, nog een tip: ga eens naar www.youtube.com en zoek er eens op "Pat Condell". 
Die is érg grappig en gaat zowel tegen Islam als Katholieken als Joden tekeer. Met méér gezond verstand dan Wilders als je het mij vraagt. 
Ik vraag me af hoe die Pat het aandurft om de dingen te zeggen die hij zegt. In zijn plaats zou ik (spijtig genoeg) nooit meer gerust kunnen gaan slapen. "Pat Condell" dus, voor wie tegen "atheïsme" kan. Anders zéker niet gaan kijken!
13. Geschreven door Henk Bakker, op 31-03-2008 05:40
In ieder geval bedankt voor die link Luk. Ik ben het met je eens, het is altijd goed om zoveel mogelijk verschillende meningen te horen, dan kun je zelf bepalen wat je wel of niet wilt geloven. Zelfs in de bijbel staat: "Onderzoekt alle dingen en behoudt alleen het goede" Jammer dat dat zo weinig wordt gedaan door gelovigen. 
Pat Condell kende ik al. Trouwens mijn eerste kennismaking met hem was via deze site. Ik vind hem consequenter dan Wilders, Condell is anti-religie, maar Wilders is gewoon xenofoob.

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
TN8     STY   
9 6  J  4 7  89S
IJI  UNF  33N   
X G  W  I X  EA2
G6H     A9P   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

  
< Vorige   Volgende >

NU VERKRIJGBAAR

Boek: Rare kostgangers (2012) 

Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers, zegt de volksmond. Grootinquisiteur weet dat het andersom is. Het zijn de rare kostgangers die de Lieve Heer hebben: een vrijbrief om anderen hun wil op te leggen, hun gelijk te halen, en onbekommerd onzin uit te kramen. Allemaal uit naam van het Opperwezen, bij welke naam dat dan ook genoemd wordt. Voorjaar 2007 begon Grootinquisiteur zijn kruistocht tegen de uitwassen van religie op de gelijknamige website. En net als zijn historische naamgenoot kent hij geen genade. Pastoors, predikanten en profeten: hij legt ze op de pijnbank en foltert ze met bijtend sarcasme, geselende ironie en onontkoombare logica.

In dit boek zijn de beste, hardste, gemeenste, belangrijkste en leukste bijdragen van de eerste vijf jaar Grootinquisiteur (2007-2011) gebundeld.
Paperback, 228 pagina's, € 14,95 - Online bestellen

Bezoekers van de website reageerden:

“Compliment: scherpe pen maar leuk geformuleerd.”

“Zeer ongenuanceerd. Schandelijk eenzijdig.”

“Dank u voor het schrijven van dit zeer vermakelijke artikel.”

Zoeken

Direct naar Twitter

Blijf geïnformeerd met RSS

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval