Home arrow Literatuur arrow En de zee spleet in tweeën
En de zee spleet in tweeën Afdrukken
zaterdag 13 januari 2007

En de zee spleet in tweeën Het onderzoek naar het Oude Testament werd lange tijd gedomineerd door gelovige archeologen die met de schop in de hand het Oude Testament poogden te 'bewijzen'. Moderne onderzoekers wijzen juist op het literaire en propagandistische karakter van oudtestamentische tradities.

Verhalen als die over de zondvloed, de toren van Babel, de uittocht uit Egypte en het rijk van Salomo worden tegenwoordig beschouwd als mythen. De auteur van dit boek, wetenschapsjournalist Marcel Hulspas, legt uit waarom dat zo is, maar gaat ook in op de vraag hoe en waarom deze mythen zijn ontstaan. Hij biedt hiervoor nieuwe, en vaak opmerkelijke verklaringen. Dit maakt 'En de zee spleet in tweeën' tot een uniek werk; een boek dat door zowel verstokte atheïsten, kritische denkers als nieuwsgierige gelovigen zal worden verslonden.
Dit boek, dat vol staat met nieuwe feiten, is bestemd voor iedereen die zich interesseert in de geschiedenis van het ontstaan van het Oude Testament. Het biedt een helder en toegankelijk overzicht van de recente historische en archeologische inzichten op dit terrein; kennis die onze kijk op het Oude Testament grondig heeft veranderd.
En de zee spleet in tweeën, Marcel Hulspas, Fontaine Uitgevers, 2006, ISBN 90 5956 160 0
  Be first to comment this article

Reageer
Wees aardig voor elkaar of je reactie wordt verwijderd!
Naam:
Reactie:

MathGuard security question, please solve:
QFF     X1U   
5 H  B   5  PKB
SOP  LSN  A5U   
2 Y  S  G   2EC
OJT     LA8   

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval